Τα Windows Vista είναι μάλλον η πιο ατυχής έκδοση που έχει κυκλοφορήσει η Microsoft και γι’ αυτό άλλωστε πολύ γρήγορα προχώρησε παρακάτω. Ωστόσο, μιας και επρόκειτο για major update, θα έπρεπε να συνεχίσει να προσφέρει υποστήριξη για πολλά χρόνια.

Μια δεκαετία αργότερα, μπαίνει και επίσημα τέλος στην υποστήριξη των Windows Vista. Η ανακοίνωση έγινε από την ίδια τη Microsoft και από σήμερα 11 Απριλίου, όσοι έχουν Windows Vista δεν θα παίρνουν πια security updates, non-security hotfixes, επιλογές υποστήριξης ή οποιαδήποτε άλλα τεχνικά updates από τη Microsoft.

Μέσα από το επίσημο post της η Microsoft αναφέρει ότι προσέφερε υποστήριξη για τα Windows Vista τα τελευταία 10 χρόνια, αλλά ήρθε η ώρα για μας, μαζί με τους συνεργάτες μας στο κομμάτι του hardware και του software, να επενδύσουμε σε πιο πρόσφατες τεχνολογίες.

Οι υπολογιστές με Windows Vista θα συνεχίσουν να λειτουργούν, απλώς θα είναι πιο ευάλωτοι σε πιθανούς κινδύνους επειδή η Microsoft δεν θα προσφέρει κανένα security patch. Επίσης οι κατασκευαστές software και hardware θα συνεχίσουν να βελτιστοποιούν τα προϊόντα τους για πιο πρόσφατες εκδόσεις Windows, επομένως πολλές εφαρμογές και υπηρεσίες δεν θα λειτουργούν σωστά με τα Vista.

H Microsoft συνιστά σε όσους χρησιμοποιούν ακόμη Vista να πάνε σε Windows 10, καθώς θέλει η πλειοψηφία των υπολογιστών να λειτουργεί με το νέο της λογισμικό.

< ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Η Qualcomm μηνύει την Apple για τα chipset που xρησιμοποιεί στο iPhone 7

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡO >

Το Huawei Enjoy 7 Plus είναι οικονομικό, με τεράστια μπαταρία και 5.5" οθόνη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here