Η επαυξημένη πραγματικότητα (AR) αποτελεί για πολλούς το μέλλον των συσκευών. Ολοένα και περισσότερες εταιρίες εργάζονται πάνω στην συγκεκριμένη τεχνολογία, με την Google και το Google Glass να έχουν κάνει την αρχή εδώ και πολλά χρόνια. Μάλιστα πρόσφατα ο CEO της Apple, Tim Cook, ανέφερε ότι η εταιρία εργάζεται σκληρά στο να φέρει AR δυνατότητες στο νέο iPhone. Επιπροσθέτως πολύ πρόσφατα διέρρευσε ότι πάνω από 1000 μηχανικoί της Apple εργάζονται στο συγκεκριμένο project που ανέφερε ο Cook.

Με την τεχνολογία AR να βρίσκεται υπό ανάπτυξη, δεν είναι λίγα πανεπιστήμια που προσπαθούν να φέρουν το next big thing στις αγορές. Πρόσφατο παράδειγμα, το Πανεπιστήμιο της Βρέμης σε συνεργασία με την Google, δουλεύουν πάνω στο WatchThru. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα Smartwatch που διαθέτει μια δεύτερη διάφανη οθόνη και προβάλει AR πληροφορίες στον χρήστη του. Δείτε το παρακάτω βίντεο για να καταλάβετε την λειτουργία του:

Οι ερευνητές εργάζονται πάνω σε δύο πρωτότυπα του WatchThru. Το πρώτο είναι μία απλή κατασκευή με Android Wear λειτουργικό και φυσικά την δεύτερη διάφανη οθόνη, ενώ το επόμενο έρχεται με ενσωματωμένους tracking sensors.

Φυσικά η παραπάνω μελέτη βρίσκεται στα αρχικά στάδια της, αλλά η ιδέα της τεχνολογίας AR σε Smartwatch είναι κάτι νέο. Μένει να δούμε αν στο μέλλον θα ενδιαφερθεί κάποια από τις “μεγάλες” εταιρίες να χρησιμοποιήσει την συγκεκριμένη και να κάνει τους ερευνητές πλούσιους 🙂

< ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

YouTube TV: Έρχεται να άλλαξει τον τρόπο που βλέπουμε τηλεόραση

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡO >

Το iPhone 8 μπορεί να μην είναι το μόνο κινητό που θα κοστίζει 1000 $ φέτος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here