Λίγες εβδομάδες πριν έγινε γνωστή η ανακοίνωση της νέας ναυαρχίδας της  Xiaomi, το Mi 6. Όπως, σας αναφέραμε το Xiaomi Mi 6 θα είναι και η νέα flagship της κινέζικης εταιρίας που έχει μπει πολύ δυναμικά στον χώρο των smartphones τα τελευταία δύο χρόνια. Έτσι, το νέο Mi 6 ενάντια στις φήμες που το ήθελαν με θύρα ακουστικών έκανε μια κίνηση και τελικά δεν θα  διαθέτει audio jack 3.5mm, όπως η Apple και η HTC που της “ξεφορτώθηκαν”. Ωστόσο, αυτή η κίνηση έφερε μια μικρή απογοήτευση σε πολλούς αφού  αρκετοί προτιμούν το οικείο περιβάλλον του ήχου όπως την είχαν μάθει εδώ και δεκαετίες.

Ωστόσο, για κάποιους λόγους η Xiaomi επέλεξε να απομακρύνει την υποδοχή των audio jack στην νέα της συσκευή. Σύμφωνα, με μια δήλωση  που έλαβε το Android Central , ο κύριος λόγος ήταν η έλλειψη χώρου στο σασί στης συσκευής.

Όπως αναφέρετε στην δήλωση συγκεκριμένα, “Smartphones are highly-integrated products and internal space is precious,” και στην συνέχεια αναφέρει ότι, “By removing the headphone jack, we can save room for other components such as a bigger battery. Audio through USB Type-C is becoming more common, and will continue to provide excellent sound quality.”

xiaomi mi 6

Έτσι, το εν λόγω smartphone της Xiaomi έχει κατά 10,5% περισσότερο μπαταρία από τον προκάτοχό του, το Xiaomi Mi 5. Δηλαδή, το Mi 6 έχει 3,350mAh μπαταρία, αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι θα διαρκεί περισσότερες ώρες από το Mi 5 και μένει να επιβεβαιωθεί με τις δοκιμές που θα γίνουν μεταγενέστερα.

Επίσης, το Mi 6 είναι το πρώτο Xiaomi με διπλή κάμερα στο πίσω μέρος του και λαμβάνοντας υπόψη ότι ότι η είσοδος για τα ακουστικά είναι η πάνω πλευρά του τηλεφώνου στα Xiaomi ωστόσο, είναι δύσκολο να υλοποιηθεί διότι δεν μπορεί και η dual camera αλλά και το audio jack να βρίσκονται στο ίδιο περίπου σημείο.

< ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Το Doogee MIX είναι ακόμη ένας κλώνος του Xiaomi Mi Mix

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡO >

Η θήκη για smartphone που μπορεί να φτιάξει Espresso (βίντεο)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here