Η uBeam αποτελεί ένα μυστήριο στη Silicon Valley. Η εταιρία ασύρματης φόρτισης ισχυρίζεται ότι έχει αναπτύξει ένα τρόπο για φόρτιση των ηλεκτρικών συσκευών μας μέσω υπερηχητικών κυμάτων. Η uBeam έχει επικριθεί για την αποφυγή λεπτομερoύς συζητήσεων και επιδείξεων της τεχνολογίας της, λόγω των συγκρίσεων της με την κακόφημη εταιρία Theranos.

Παρόλα αυτά, πριν απο λίγες μέρες η uBeam παρουσίασε την νέα ασύρματη τέχνολογια φόρτισης στη σύνοδο κορυφής του Upfront στο Λος Άντζελες. Η παρουσίαση υποτίθεται πως ήταν  “off the record” όμως όπως υποψιάζεστε, διάφορα βίντεο κυκλοφορούν πλέον στο twitter σαν αυτό που τράβηξε ο CEO  του ομίλου Zillow, Spencer Rascoff:

https://twitter.com/spencerrascoff/status/827344599362383872?ref_src=twsrc%5Etfw

Στο βίντεο, μπορείτε να δείτε καθαρά την CEO της uBeam, Meredith Perry,  να κρατάει απ οτι φαίνεται  ένα android κινητό κοντά σε κάποιο είδος  συσκευής και να περιμένει για λίγο μέχρι να  εμφανιστεί το σύμβολο φόρτισης στην οθόνη. Φυσικά, ο στόχος της εταιρίας είναι να συρρικνωθεί αυτό το μεγάλο  κουτί σε μια συσκευή που οι καταναλωτές θα μπορούν να αγοράσουν και να κρατήσουν στα σπίτια τους.

Απώτερος στόχος της uBeam, είναι να δημιουργήσει μια συσκευή-φορτιστή , που θα μοιάζει με ένα μικρό δορυφορικό πίατο σε σχήμα, ενώ θα μπορεί να βρίσκεται σε ένα συγκεκριμένο σημείο μέσα στο σπίτι και απο εκεί να ειναι ικανό να φορτίσει όλες τις φόριτες συσκεύες.

Υπάρχουν βέβαια ακόμα πολλά ερωτήματα και τεχνικά θέματα , ως προς το πώς η εταιρία θα μπορέσει να ξεπεράσει τα όρια της φυσικής για να δημιουργήσει ένα προϊόν αξιόπιστο που να λειτουργεί με συνέπεια.

Όπως και να έχει, η ασύρματη φόρτιση της uBeam, είναι ένα πολλά υποσχόμενο πρότζεκτ, και δεν έχουμε απλά να περιμένουμε για την ανάπτυξη και ολοκλήρωση του.

< ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

LG UltraFine 5k: Πρόβλημα όταν βρίσκεται κοντά σε Wifi Routers (+Update 07/02/17

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡO >

Η πατέντα της Intel για laptop με κυρτή οθόνη και πληκτρολόγιο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here