Εκτός από την επίσημη ανακοίνωση του επερχόμενου Galaxy Note 8, δύο είναι τα προϊόντα της Samsung που αναμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία. To πρώτο αφορά την επόμενη έκδοση του λειτουργικού της Samsung, Tizen 3.0 και το δεύτερης γενιάς Samsung Z4, που θα είναι η πρώτη συσκευή που θα έρθει με προεγκατεστημένο το παραπάνω OS.

Μπορεί να απέχουμε αρκετό καιρό από την επίσημη ανακοίνωση του Samsung Z4 (2017), αλλά ήδη γνωρίζουμε αρκετές λεπτομέρειες της συσκευής. Σε καμία περίπτωση το νέο Z4 δεν αφορά κάποια flagship συσκευή καθώς το κόστος της είναι ιδιαίτερα μικρό, με την Samsung να υπολογίζει πωλήσεις που θα αγγίξουν τις 10 εκατομμύρια μέχρι το τέλος του έτους. Το νέο Z4 θα έρθει με μέγεθος μνήμης RAM στα 1 GB, αποθηκευτικό χώρο στα 8 GB, οθόνη μεγέθους 5″ και μπαταρία χωρητικότητας 2,050 mAh.

Να τονίσουμε ότι το Tizen της Samsung αποτελεί το λειτουργικό που η εταιρία θέλει να φέρει σε πολλά gadgets, όπως smartwatches, τηλεοράσεις, ψυγεία κτλ. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το νέο Tizen 3.0 θα έρθει με την ολοκαίνουργια API Vulkan που αφορά τα γραφικά, με αποτέλεσμα το δυνατό gaming σε συσκευές με το συγκεκριμένο λειτουργικό. Η έκδοη 3.0 θα υποστηρίζει επιπλέον 64 bit Intel και ARM επεξεργαστές, δυνατότητα για πολλαπλούς χρήστες και S Voice. Φυσικά θα ανακαλύψουμε όλες τις δυνατότητες του νέου Tizen 3.0 κατά την επίσημη ανακοίνωση του νέου Samsung Z4, που αφορά πρακτικά την πρώτη συσκευή που θα το φέρει.

Αξίζει επίσης να σημειώσουμε ότι η Samsung λαμβάνει πολύ σοβαρά τον τομέα της ασφάλειας στο Tizen 3.0. Σύμφωνα με αναφορά του προηγούμενου μήνα, το Tizen 2.0 αποτελεί ίσως το χειρότερο OS στο επίπεδο ασφαλείας, με την Samsung να απαντά ότι στην επόμενη έκδοση του, όλα θα έχουν διορθωθεί.

< ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Η εμφάνιση του HTC U 11 στο Geekbench

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡO >

Leaked: Το επερχόμενο Surface Laptop 2 της Microsoft

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here