Η Sony χθες έκανε τα αποκαλυπτήρια του νέου Smartphone της στην Mobile World Congress 2017. Έτσι λοιπόν, τα νέα Sony θα είναι το Xperia XZ Premium και το Xperia XZs που όπως φαίνεται θα είναι η νέες ναυαρχίδες της εταιρίας αλλά με κάποιες διαφορές μεταξύ τους. Το Sony Xperia XZ Premium ακολουθεί την ίδια τάση με το Xperia Z5 Premium. Δηλαδή, διαθέτει μια οθόνη 4Κ HDR, ωστόσο η οθόνη στις περισσότερες εφαρμογές και άλλες λειτουργίες θα περιορίζεται στα 1080p. Αυτό είναι πιθανό να οφείλεται ότι μια 4Κ οθόνη θα χρειάζεται μια μεγαλύτερη μπαταρία σε σχέση με αυτό που έχει το νέο XZ.

Η Sony έχει συμπεριλάβει στο Xperia XZ Premium μια ειδική ρύθμιση  για την οθόνη, όπως για την φωτεινότητα της, την αντίθεση της και άλλα που θα συναντήσουμε στο νέο Premium τηλέφωνο της Sony. Αυτό θεωρητικά σημαίνει ότι  τo νέο Sony θα μπορεί να προσαρμοστεί αυτόματα στην σωστή φωτεινότητα χωρίς να χρειάζεται να το ρυθμίσουμε ή το βάλουμε στην αυτόματη φωτεινότητα αφού το κινητό την ελέγχει μόνο του όπως επίσης και την αντίθεση της οθόνης. Όπως αναφέρει η εταιρία αυτήν την τεχνολογία, machine learning χρησιμοποιείτε για να δείξει με βάση την χρήση πόσο μπαταρία καταναλώνουμε αλλά και πόσο θα καταναλώσουμε στο μέλλον. Επίσης, θα έχει και την δυνατότητα του STAMINA mode, είναι μια λειτουργία που εξοικονομεί την μπαταρία του κινητού. Με αυτόν τον τρόπο μπορείς να χρησιμοποιήσεις όπως θες το τηλέφωνο και να πάρεις την μέγιστη απόδοση του, στην ουσία να χρησιμοποιήσεις μέχρι και την τελευταία “σταγόνα” της μπαταρίας του νέου Sony Xperia XZ Premium.

Το νέο κινητό της Sony, Xperia XZ Premium
Το νέο κινητό της Sony, Xperia XZ Premium

Όπως, και σε κάθε τηλέφωνο της Sony ιδιαίτερη εστίαση δίνετε στην κάμερα της.Η οποία είναι πολύ βελτιωμένη σχετικά με τα άλλα μοντέλα. Τόσο το Xperia XZ Premium όσο και το XZs  έχουν την ίδια κάμερα. Χρησιμοποιούν τον αισθητήρα Exmor IMX300, που περιλαμβάνει και έναν RGB αισθητήρα, έναν αισθητήρα απόστασης, PDAF και τον φακό 19-megapixels. Έχει διάφραγμα με  f./  2.0. Θα διαθέτει οπτικό σταθεροποιητή εικόνες (ΟΙS), όπου βοηθάει την κάμερα να είναι πιο σταθερή κατά την καταγραφή βίντεο ή φωτογραφιών. Και οι δυο κάμερες γράφουν στα 960 frames per second βίντεο Slow motion, στα 1080p ανάλυση για το premium μοντέλο και 720p στο XZs. H βελτιωμένη κάμερα οφείλετε κυρίως και στον Qualcomm Snapdragon 835 αφού λόγο αυτού η λειτουργίες της κάμερας είναι καλύτερες και βελτιωμένες.

Το δεύτερο μοντέλο της Sony, Xperia XZs
Το δεύτερο μοντέλο της Sony, Xperia XZs

Η Sony εκτός απο την κάμερα είναι γνωστή και για τον ήχο της, και στα δύο smartphones υπάρχει υψηλή ποιότητα ανάλυσης ήχου και χρησιμοποιούν την τεχνολογία S-force Virtual Surround, όπως επίσης δεν απογοητεύουν και με τα ακουστικά.

Ακόμη, κάποια επιπλέον χαρακτηριστικά των νέων Sony θα είναι ότι θα έχουν πιστοποίηση IP68 και IP65 δηλαδή θα είναι ανθεκτικά σε νερό και σκόνη. Θα έχουν την νέα Gorrila Glass 5 προστασία οθόνης. Η Sony αναφέρει ότι θα έρθουν πλήρως ξεκλείδωτα που σημαίνει ότι μπορούμε να το φέρουμε στα μέτρα μας, αλλά η διάθεση τους ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί.

Δείτε τα δύο βίντεο-παρουσίαση των κινητών από το επίσημο κανάλι της Sony Xperia στο Youtube:

Xperia XZ Premium:

Xperia XZs:

< ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Ο λόγος που το Facebook θέλει να γίνει YouTube

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡO >

Δείτε πως δημιουργήθηκε η βασική ταπετσαρία του νέου LG G6

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here