Χτές όπως αναφέραμε σε άρθρο μας πολλοί χρήστες του καινούργιου Samsung Galaxy S8 έχουν προβλήματα με μια κόκκινη απόχρωση σε όλη την οθόνη του τηλεφώνου. Έτσι, στη Κορέα που έγινε αρχικά διαθέσιμο το νέο flagship της Samsung έχει παραδοθεί σε πολλούς που εντόπισαν αυτό το πρόβλημα, όμως η Samsung απόρριψε κάτι τέτοιο. Με την εταιρία να αναφέρει ότι οι χρήστες μπορούν μόνοι τους να φτιάξουν το πρόβλημα αυτό, πηγαίνοντας στις ρυθμίσεις της συσκευής. Ωστόσο, σύμφωνα με λεπτομερείς εκθέσεις το πρόβλημα είναι κυρίως κατασκευαστικά σε κάποιο ίσως ελάττωμα.

Ένας ειδικός στην κατηγορία των οθονών των smartphone αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η οθόνη του Samsung Galaxy S8 είναι η καλύτερη οθόνη που υπάρχει σήμερα σε smartphone και ότι τίποτα λάθος δεν πάει σε αυτήν.

galaxy s8

“My two Galaxy S8 units are accurately calibrated and don’t show any red tinting when everything is set to the Factory Defaults, DisplayMate’s όπως ανέφερε ο Raymond Soneira σε mail του που έστειλε στο BGR. “However, users can shift the White Point to make it more reddish or more bluish with the user Color Balance controls that are available under Display Settings. I can reproduce the published photo that way. The Night Shift Blue Light Filter can also be adjusted in Display Settings to give the display a reddish tint.”

“The Deep Red OLED, which I mention in my Galaxy S8 article, does not change the White Point,” όπως ανάφερε. “The article also mentions that the color balance problem could be caused by Diamond Pixels that have twice as many green sub-pixels, which is also nonsense.”

Με λίγα λόγια είπε πως από τις ρυθμίσεις αυτή η κοκκινάδα όπως την χαρακτήρισε είναι από τις εργοστασιακές ρυθμίσεις που μπορεί η χρήστης να αλλάξει ανάλογα με το πόσο θερμά θέλει τα χρώματα ή όχι αλλά και την ισορροπία του λευκού στην οθόνη.

Ωστόσο, ο Soneira αναφέρει με τα λεγόμενα του ότι ίσως και να είναι ελαττωματική παρτίδα των OLED panel οθονών, σφάλμα στις οθόνες στο εργοστάσιο ή σφάλμα λογισμικού, αλλά η πιο πιθανή εξήγηση είναι η ισορροπία των χρωμάτων. Ας δούμε όμως στο τέλος ότι ακόμη και μετά από την ρύθμιση αυτή εξακολουθεί να υπάρχει αυτό το πρόβλημα.

< ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

"Σύνδεση μέσω Facebook” πλέον και αυτόματα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡO >

Το LG V30 έρχεται με κυρτή οθόνη, τεχνολογίας OLED

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here