Η ασύρματη φόρτιση δεν είναι κάτι καινούργιο πλέον για μας, αν και ακόμα υπάρχουν εταιρίες που δεν την χρησιμοποιούν. Το NFC δεν είναι επίσης κάτι καινούργιο. Το πρώτο κινητό που χρησιμοποίησε αυτή την τεχνολογία ήταν το Nokia 6131 που κυκλοφόρησε το 2006.

Το NFC είναι μια μικρής εμβέλειας ασύρματη τεχνολογία, η οποία λειτουργεί στη συχνότητα των 13,56 MHz και μεταφέρει δεδομένα με ρυθμό έως και 424 kbps και έχει γίνει γνωστή κυρίως μέσω των smartphones. Η λειτουργία της βασίζεται στην επαφή ή στην προσέγγιση, σε απόσταση περίπου τεσσάρων με πέντε εκατοστών, της συσκευής που περιέχει το τσιπ NFC, σε κάποια άλλη συσκευή που περιλαμβάνει τον κατάλληλο αισθητήρα.

Αυτό που είναι καινούργιο παρόλα αυτά, είναι ο συνδυασμός και των 2 αυτών τεχνολογιών από την Sony. Η Sony δημιούργησε μια νέα ευρεσιτεχνία, η οποία θα επιτρέπει την φόρτιση μιας συσκευής, με την εναπομείνουσα ενέργεια μιας άλλης συσκευής, μέσω του NFC.

Το σημείο που βρίσκεται η τεχνολογία NFC
Το σημείο που βρίσκεται η τεχνολογία NFC

Αυτό με λίγα λόγια σημαίνει ότι αν για παράδειγμα μια μέρα η μπαταρία στην συσκευή σας αδειάσει γρήγορα και δεν έχετε στην διάθεση σας φορτιστή η powerbank, θα μπορείτε εύκολα να την γεμίσετε απλά ακουμπώντας την συσκευή σας με μια άλλη που να διαθέτει NFC.

Παρόλα αυτά ο τρόπος με τον οποίο θα λειτουργεί αυτή η νέα τεχνολογία, δεν περιγράφεται λεπτομερώς από την Sony διότι η πατέντα της είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο.

Η νέα αυτή ευρεσιτεχνία είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα σκέψη από την Sony, καθώς μπορεί να κάνει τις συσκευές μας ακόμα πιο φορητές, αφού πλέον θα μπορούμε να μοιραζόμαστε την ισχύ της μπαταρίας μας με άλλους.

< ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Το Super Mario έρχεται μετά το iOS και επίσημα στις Android συσκευές

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡO >

To Xiaomi Mi 6 έρχεται με 6GB Ram και 256GB αποθηκευτικό χώρο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here