Το Moto Z αποτελεί μια συσκευή της Motorola με βασικό χαρακτηριστικό τα modules (Moto Mods) που μπορείς να εγκαταστήσεις στην συσκευή, αλλάζοντας τελείως τις δυνατότητες της συσκευής.

Αν και ο αριθμός των mods είναι σχετικά περιορισμένος, οι κατασκευαστές δημιουργούν αξιόλογες προτάσεις για να συνδυάσεις την συσκευή σου. Στην αγορά λοιπόν, έρχονται δύο νέα mod, το SMART Z printer και το LINC.

Το SMART Z είναι ένας φορητός εκτυπωτής για το Moto Z. Σκοπός του module είναι να μπορούν οι χρήστες να εκτυπώσουν φωτογραφίες όπου και αν βρίσκονται. Ο τρόπος λειτουργίας θυμίζει τις κάμερες Polaroid. Αφού τραβήξει την φωτογραφία, ο χρήστης επιλέγει εκτύπωση και η φωτογραφία θα τυπωθεί από το πίσω μέρος της συσκευής.

Smart-Z-Printer-Moto-Mod-02

Αυτήν την στιγμή δεν γνωρίζουμε πως λειτουργεί το module μιας και το Indiegogo δεν παρουσιάζει την τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε. Αυτό όμως που γνωρίζουμε είναι ότι θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβρη του 2017 . Η εταιρία κοστολογεί το προϊόν στην τιμή των 59.99 δολαρίων. Ωστόσο το Indiegogo υπολογίζει ότι η τιμή λιανικής θα ανέλθει στα 99.99 δολάρια. Κατασκευαστής του module είναι η Team One η οποία προετοιμάζει και άλλα έξυπνα modules.

Το LINC αποτελεί και αυτό ένα mod για το Moto Z που βρίσκεται στις λίστες της Indiegogo. Είναι ένα από τα προϊόντα που παράχθηκαν από τον διαγωνισμό που έκανε η Motorola και η Lenovo αναθέτοντας σε κατασκευαστές να κατασκευάσουν modules για το Moto Z. Το LINC λοιπόν είναι ένα module που καθιστά την επικοινωνία εφικτή στα σημεία που δεν υπάρχει δίκτυο κινητής τηλεφωνίας.

Στην ουσία λειτουργεί σαν ένα Walkie Talkie ώστε να παραμένεις πάντα σε επαφή με τους άλλους. Έχει εύρος κάλυψης έως και 8 χιλιόμετρα. Ωστόσο στην περίπτωση που θες να επικοινωνήσεις με κάποιον που βρίσκεται πιο μακριά μπορείς να χρησιμοποιήσεις την λειτουργεία Radio Over IP.

LINC-Walkie-Talkie-Moto-Mod-1

Όσον αναφορά την λειτουργία του Module το LINC φέρνει περισσότερα από ένα απλό Walkie Talkie. Εκτός από την επικοινωνία, οι χρήστες μπορούν να ανταλλάζουν μηνύματα καθώς και να εντοπίζουν ο ένας τον άλλο μέσω σήμα GPS. Η συσκευή επίσης έχει φτιαχτεί ώστε το moto Z να παραμένει κομψό. Δουλεύει στις συχνότητες FRS και GMRS προσφέροντας 22 κανάλια επικοινωνίας. Ενσωματώνει επίσης μπαταρία 1.500 mAh που προσφέρει έως και 20 ώρες λειτουργίας. Το module δεν είναι ακόμα προς πώληση . Ωστόσο περιμένουμε να το δούμε στην αγορά τον Δεκέμβριο του 2017 με τιμή 159 δολάρια.

Τόσο το SMART Z όσο και το LINC αποτελούν δύο πολύ καλά concept για την δημιουργία modules. Προσωπικά πιστεύω ότι γενικά η ιδέα ενός modular phone όπως το moto Z αποτελεί ήδη μια καινοτόμα ιδέα στον τρόπο χρήσης των smartphone. Μια τέτοια συσκευή μπορεί να καλύψει όλα τα γούστα και τις ανάγκες των καταναλωτών. Πέρα από αυτό αγοράζοντας το moto Z και τα διάφορα modules αγοράζεις μια συσκευή η οποία “μεταμφιέζεται” σε πολλές διαφορετικές, αναλόγως για το τι την χρειάζεσαι και μια τέτοια υλοποίηση είναι αυτό που προσωπικά αποκαλώ Value for Money.

Ποια είναι η γνώμη σας? Ελάτε στo forum μας να το συζητήσουμε!

< ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Exynos 9: Ο επεξεργαστής του Samsung Galaxy S8 ?

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡO >

Η νέα διαρροή του LG G6 που δείχνει την νέα οθόνη του

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here