Η LG σήμερα ανακοίνωσε τον διάδοχο του όχι και τόσου επιτυχημένου LG G5 , το LG G6. Φέτος η εταιρία απέρριψε το modular design με τα LG Friends επειδή επέφερε πολλές αντιδράσεις και ακολούθησε μια πιο ασφαλή οδό, δημιουργώντας μια unibody συσκευή. Με την έλλειψη των modular εξαρτημάτων και την δημιουργία μιας μονοκόμματης συσκευής, η LG, πέρα από μια όμορφη συσκευή, κατάφερε να ενσωματώσει σε αυτήν μια μπαταρία 3300 mAh που είναι αρκετά μεγαλύτερη από αυτήν των 2800 που είχε ο προκάτοχός του.

Όσον αναφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά, το LG G6 έρχεται με οθόνη διαγωνίου 5,7 ιντσών ανάλυσης Quad HD και αναλογίας 18:9. Φοράει επεξεργαστή της Qualcomm και συγκεκριμένα τον Snapdragon 821. Η μνήμη RAM είναι στα 4GB και ο αποθηκευτικός χώρος στα 32GB, ενώ φημολογείται ότι θα κυκλοφορήσει έκδοση με 64GB. Αν ο αποθηκευτικός χώρος σας φαίνεται λίγος, η συσκευή δέχεται και κάρτες μνήμης micro SD. Όπως προαναφέρθηκε η μπαταρία είναι 3300 mAh, ενώ η συσκευή διαθέτει τεχνολογία Quick Charge 3.0 που εγγυάται την φόρτιση της συσκευής μέχρι το 60% σε μόλις 35 λεπτά, χρόνος ιδιαίτερα ικανοποιητικός

lg-g6-2017-02-14-13-1lg-g6-2017-02-14-12-1

Μπορεί τα χαρακτηριστικά του νέου Flagship της LG να μην απέχουν πολύ από το G5, ωστόσο οι λόγοι για να αναβαθμίσετε την συσκευή σας στο G6 είναι πολλοί. Ο  βασικότερος για μένα είναι η ύπαρξη του Google Assistant. Η νέα συσκευή της LG, όπως είδαμε και σε προηγούμενο άρθρο αποτελεί το πρώτο non Pixel smartphone με τον ψηφιακό βοηθό της Google. Η ενεργοποίηση γίνεται με το παρατεταμένο πάτημα του Home. Η συσκευή είναι επίσης αδιάβροχη φέρνοντας πιστοποίηση IP68, που σημαίνει ότι αντέχει κάτω από 1.5 μέτρο νερό για 30 λεπτά. Οι θύρα φόρτισης και ακουστικών δεν προστατεύονται από κάποιο καπάκι και η συσκευή μπορεί να φορτιστεί ακόμα και όταν είναι βρεγμένη.

Μια καινοτομία που φέρνει ακόμα η LG είναι αυτή της 18:9 οθόνης. Τα περισσότερα smartphone σήμερα έρχονται με  aspect ratio 16:9. Μια τέτοιο αλλαγή απαιτούσε και τον επανασχεδιασμό του UI της LG. Σύμφωνα με την εταιρία η εμπειρία χρήσης με το νέο UI σε συνδυασμό με την νέα οθόνη βελτιώνεται αρκετά, προσφέροντας πολλές ανέσεις στον χρήστη. Επίσης υπάρχει επικοινωνία μεταξύ της LG και μεγάλων κατασκευαστών εφαρμογών, όπως το Netflix, ώστε οι εφαρμογές να μπορούν να αποδίδουν καλύτερα στην νέα οθόνη.

lg-g6-2017-02-14-16-1lg-g6-2017-02-14-15-1

Τέλος η κατασκευή της συσκευής είναι με γυάλινη πλάτη και την αγκαλιάζει μια μεταλλική κορνίζα. Η συσκευή κυκλοφορεί σε μαύρο και ένα μεταλλικό χρώμα που δίνει την αίσθηση από βουρτσισμένο αλουμίνιο. Η συσκευή θα είναι διαθέσιμη τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αμερική. Ωστόσο δεν γνωρίζουμε ακόμα πότε θα είναι διαθέσιμο.

lg-g6-2017-02-15-4-1

< ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

MWC 2017: το Blackberry KeyOne (aka Mercury) έγινε επίσημο

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡO >

MWC 2017: Η Nokia είναι πλέον παρόν και ήρθε για να μείνει (Βίντεο)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here