Αν και έχουμε ακόμα αρκετό δρόμο μέχρι την επίσημη ανακοίνωση του νέου iPhone, η φημολογία υπάρχει εδώ και αρκετούς μήνες και επικεντρώνεται κυρίως σε θέματα που  αφορούν το design και τα τεχνικά χαρακτηριστικά της επερχόμενης ναυαρχίδας της Apple. Ωστόσο, πλέον έχουμε αναφορές που υποδεικνύουν ότι η τιμή του iPhone 8 θα φτάσει, η και ίσως να ξεπεράσει τα 1000$.

Αυτή η αύξηση στην τιμή θα μπορούσε να οφείλεται στο ότι το φετινό iPhone θα είναι επετειακό, γεγονός που σημαίνει ότι η Apple ίσως χρειαστεί να ξοδέψει περισσότερους πόρους έτσι ώστε να κάνει την συσκευή της διαφορετική και πιο ικανή από τον ανταγωνισμό.

Ωστόσο, αποδεικνύεται ότι η Apple δε θα είναι η μόνη εταιρία η οποία θα δαπανήσει περισσότερους πόρους για την ανάπτυξη της συσκευής της.

Μια νέα έκθεση από την εταιρία ερευνών TrendForce, αναφέρει ότι οι τιμές για το hardware των συσκευών συμπεριλαμβανομένης της DRAM, του εσωτερικού χώρου αποθήκευσης NAND καθώς και των AMOLED panels , θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν φέτος.

Η έκθεση επισημαίνει επίσης ότι πολλές εταιρίες υιοθετούν πλέον την ταχύτερη μνήμη RAM LPDDR4X η οποία είναι πιο αποτελεσματική από την LPDDR4 , αλλά και πιο φθηνή. Παρόλα αυτά, η μεγάλη ζήτηση που υπάρχει από τους κατασκευαστές για τις μνήμες RAM , αναμένεται να προκαλέσει την αύξηση της τιμής τους, έως και 10% σε σχέση με πέρυσι!

Το ίδιο συμβαίνει με Τα AMOLED panels αλλά και τους εσωτερικούς χώρους αποθήκευσης UFS , η μεγάλη ζήτηση των οποίων θα προκαλέσει αύξηση της τιμής τους.

Παρόλο λοιπόν που τα τηλέφωνα γίνονται ολοένα και καλύτερα σε ό,τι αφορά την ποιότητα κατασκευής τους αλλά και τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά, η τιμή τους φαίνεται να αυξάνεται αναλόγως, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να δούμε και άλλους κατασκευαστές να τιμολογούν τις νέες τους ναυαρχίδες κοντά στα 1000$ εκτός από την Apple .

< ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Το πρώτο Smartwatch με ενσωματωμένο AR είναι κακή ιδέα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡO >

Το Netflix θα γίνει ο νέος personal-friend trainer σας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here