Ακριβώς πριν δέκα χρόνια το smartphone άλλαξε για πάντα. Στις 9 Ιανουαρίου 2007, στο Moscone Center του San Francisco, η ατμόσφαιρα ήταν ηλεκτρισμένη καθώς πραγματοποιούνταν η ανακοίνωση της Apple που θα έφερνε ένα νέο επαναστατικό προϊόν στην αγορά.

Περίμενα αυτή την μέρα εδώ και 2.5 χρόνια” Αναφέρει ο Steve Jobs στις 9:43 το πρωί. Συνεχίζει αναφέροντας ότι η Apple θα παρουσιάσει τρία επαναστατικά προϊόντα: Ένα iPod με widescreen οθόνη, ένα τηλέφωνο και έναν Internet communicator. Στο άκουσμα κάθε ενός από τα παραπάνω προϊόντα, το πλήθος ζητωκραύγαζε.

Συνεχίζει ο Jobs αναφέροντας ότι σήμερα θα δούμε “Ένα iPod, ένα τηλέφωνο και έναν internet communicator“. Ο Jobs επανέλαβε την παραπάνω πρόταση τρεις φορές, καταλήγοντας ότι οι τρεις παραπάνω συσκευές δεν είναι ακριβώς τρεις, άλλα μία: iPhone.

Οι φήμες ότι η Apple θα φέρει ένα επαναστατικό τηλέφωνο υπήρχαν εδώ και χρόνια, αλλά κανένας δεν περίμενε μία συσκευή τόσο “μπροστά” σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Το πρώτο iPhone κυκλοφόρησε αρκετούς μήνες μετά στις 29 Ιουνίου 2007 και το κόστος ήταν 499 δολάρια για το μοντέλο με τα 4 GB αποθηκευτικό χώρο.

Η παρουσίαση του πρώτου iPhone ξεκίνησε με την πρόταση διά στόματος Steve Jobs: “σήμερα θα γράψουμε ιστορία“. Πόσο δίκιο είχε! Απολαύστε την παρουσίαση στο παρακάτω βίντεο:

< ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Video Review: Τα νέα gaming ακουστικά Roccat Renga

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡO >

Το Yahoo μετονομάζεται σε Altaba, περνάει στα χέρια της Verizon

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here