Η Samsung επιτέλους αποκαλύπτει τις αιτίες αυτανάφλεξης του Galaxy Note 7 (βίντεο)

Μετά από πολύ μεγάλη αναμονή, πριν μερικές ώρες η Samsung προχώρησε στην πρώτη επίσημη ανακοίνωση που αφορά τις αιτίες αυτανάφλεξης των Galaxy Note 7. Η εταιρία φαίνεται ότι διεξήγαγε τεράστια έρευνα, αναζητώντας τους λόγους που το τελευταίο της Flagship έπαιρνε φωτιά σε ανύποπτο χρόνο. Οι ερευνητές της Samsung αναζητήσαν τις αιτίες τόσο στο Hardware της συσκευής, όσο και στο Software της, προσπαθώντας να προσομοιώσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες τα Galaxy Note 7 έπαιρναν φωτιά. Μερικά από τεστ συμπεριλάμβαναν τις συνεχόμενες φορτίσεις των συσκευών με ή χωρίς fast charging, άλλοτε αφαιρώντας την πίσω πλάτη του.

Η Samsung είχε στην διάθεση της περισσότερους από 700 μηχανικούς κατά την διεξαγωγή των τεστ για την εύρεση των αιτιών, που κράτησε αρκετούς μήνες. Μετά από όλα τα παραπάνω, η εταιρία έφτασε στο συμπέρασμα ότι υπήρξε περισσότερη από μία αιτία της αυτανάφλεξης, αλλά και οι δύο αφορούσαν τον σχεδιασμό των μπαταριών τους.

Η πρώτη παρτίδα των συσκευών που κυκλοφόρησε, φαίνεται ότι αντιμετώπιζε πρόβλημα στο αρνητικό ηλεκτρόδιο στα cells των μπαταριών. Όπως ανέφερε η Samsung, τα αρνητικά ηλεκτρόδια βρισκόντουσαν πολύ κοντά μεταξύ τους με αποτέλεσμα να μην μπορούσαν να “δουλέψουν” σωστά και να θέτουν την μπαταρία σε φλεγόμενη κατάσταση. Στο τέλος του άρθρου μπορείτε να δείτε τις σχετικές εικόνες που έχει δημιουργήσει η Samsung, αναλύοντας το πρόβλημα.

Η δεύτερη παρτίδα των συσκευών που κυκλοφόρησε, αντιμετώπιζε ένα τελείως διαφορετικό πρόβλημα που αφορά εξίσου την μπαταρία τους. Αυτή την φορά η εταιρία αναφέρει ότι έφταιξε ο πολύ λεπτός διαχωρισμός των αρνητικών και θετικών ηλεκτροδίων της μπαταρίας. Το αποτέλεσμα ήταν να “ενώνονται” τα ηλεκτρόδια και να δημιουργείται μεγάλη θερμοκρασία. Σας αναφέρω ξανά ότι είναι καλύτερα να δείτε τις παρακάτω φωτογραφίες ή το παραπάνω βίντεο και να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα, καθώς δεν είμαι ο ειδικότερος άνθρωπος να μιλήσει για την τεχνολογία των μπαταριών.

Το δικό μου συμπέρασμα είναι ότι οι και δύο αιτίες αφορούσαν την τεράστια προσπάθεια που καταβάλει η εταιρία να προσφέρει λεπτές συσκευές με πολύ μεγάλες μπαταρίες και δυνατά τεχνικά χαρακτηριστικά. Προσωπικά δεν θα με πείραζε αν το Galaxy Note 7 ήταν μερικά χιλιοστά πιο παχύ, αλλά πιο ασφαλές ή έστω να είχε πιο μικρή μπαταρία. Βέβαια όπως όλοι γνωρίζουμε, το Android είναι ένα ιδιαίτερα απαιτητικό λειτουργικό σύστημα, που σε αντίθεση με το iOS απαιτεί τεράστιες ποσότητες ενέργειας. Αναμένουμε να ανακαλύψουμε αν η Samsung πήρε το μάθημα της και προσφέρει στο επερχόμενο Galaxy S8 βελτιωμένο σχεδιασμό στην μπαταρία του.

Infographic-Galaxy-Note7-What-we-discovered

< ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Τι είναι το The Nerd expand project και πως μπορείς να συμμετάσχεις

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡO >

Beeline: Το πρώτο GPS ποδηλάτου στον κόσμου είναι εδώ (Βίντεο)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here