Κατά καιρούς βγαίνουν στο φώς νέες ανακαλύψεις που υπόσχονται να προσφέρουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Πέρυσι για παράδειγμα, ερευνητές βρήκαν τρόπο να αυξήσουν την διάρκεια ζωής της μπαταρίας χρησιμοποιώντας χρυσά nanowires, σε gel ηλεκτρολυτών.

Φέτος, μια ομάδα επιστημόνων εμπνεύστηκε από μια από τις πιο κοινές δομές στην φύση: την φλέβα φύλλων.

Δημιούργησαν ένα πορώδες υλικό το οποίο μιμείται την ιδιαίτερα βελτιστοποιημένη ροή των θρεπτικών συστατικών στα φύλλα των δέντρων. Η ομάδα, χρησιμοποίησε μια διαδικασία εξάτμισης, έτσι ώστε να οργανώσει τα νανοσωματίδια οξειδίου του ψευδαργύρου, σε δίκτυα με πόρους διαφόρων μεγεθών που συμπεριφέρονται όπως και σε ένα κοινό φύλλο, μεγιστοποιώντας έτσι τη μεταφορά του υλικού, ενώ ταυτόχρονα ελαχιστοποιώντας τα επίπεδα της απαραίτητης ενέργειας.

Η συγκεκριμένη μέθοδος “του φύλλου” εφαρμόστηκε σε ηλεκτρόδια μπαταρίας λιθίου, και βελτίωσε σημαντικά τις διεργασίες φόρτισης και αποφόρτισης που επηρεάζουν την διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Με άλλα λόγια, με την μέθοδο αυτή, η μπαταρία σας θα μπορεί να αντέξει  έως και 25% περισσότερο μετά από μία φόρτιση, ενώ βελτιώνεται και ο χρόνος που χρειάζεται αυτή για να γεμίσει από το 0 στο 100%

Αυτή η τεχνολογία φαντάζει ιδανική και με τα σωστά αποτελέσματα. Υπάρχουν όμως και κάποια σημαντικά προβλήματα και ερωτήματα. Το κυριότερο ερώτημα που υπάρχει σε κάθε ανακάλυψη που αφορά τον τομέα των μπαταριών, είναι το πώς αυτή η μέθοδος θα μπορέσει να μεταφερθεί πρακτικά σε ένα προϊόν καθημερινής χρήσης.

Το οξείδιο του ψευδαργύρου δεν είναι κάποια εξωτική ουσία που είναι αρκετά δυσεύρετη, αλλά θα πρέπει να βρεθεί και ένας τρόπος για μαζική παραγωγή δικτύων νανοσωματιδίων.

Η νέα αυτή τεχνολογία είναι όπως φαίνεται πολλά υποσχόμενη αλλά υπάρχει ακόμα αρκετός δρόμος μέχρι η συσκευή σου να γίνει πρωταθλητής της μακροζωίας.

< ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Samsung Galaxy S8 & S8+: Έκαναν ρεκόρ παραγγελιών σε 2 μέρες

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡO >

Η Qualcomm μηνύει την Apple για τα chipset που xρησιμοποιεί στο iPhone 7

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here