Το τελευταίο διάστημα ανακαλύψαμε ότι η Apple έχει θέσει σε μεγάλη προτεραιότητα την αύξηση των πωλήσεων της στις Ινδίες και ο βασικότερος λόγος είναι η πτώση των πωλήσεων στην Κίνα. Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές που έρχονται από τα βάθη της Ανατολής, η Apple θα βρήκε σκούρα το 2016 και δεν κατείχε το κορυφαίο smartphone σε πωλήσεις, στην μεγαλύτερη αγορά του κόσμου, την Κίνα.

Το κορυφαίο σε πωλήσεις smartphone της Κίνας για το 2016, ήταν το Oppo R9 με συνολικά 17 εκατομμύρια πωλήσεις και 4% του μεριδίου των συνολικών πωλήσεων. Το iPhone 6S της Apple ήταν η δεύτερη συσκευή σε πωλήσεις με 12 εκατομμύρια πωλήσεις.

OPPO R9s

Το γεγονός που κάνει δυσκολότερη την θέση της Apple είναι ότι δεν κατάφερε να ακολουθήσει την συνολική αύξηση της αγοράς στην Κίνα, που άγγιξε το 6%. Οι αύξηση των συνολικών πωλήσεων της Oppo ήταν 109%, κερδίζοντας της Vivo (78%) και την Huawei (21%). Για την ιστορία, οι πωλήσεις της Apple σημειώσαν πτώση κατά 21%.

Το παραπάνω γεγονός δεν αποτελεί μεγάλη έκπληξη για εμάς, καθώς είναι δεδομένο ότι οι κατασκευαστές από την Κίνα έχουν ανεβάσει κατά πολύ τα standards των καταναλωτών. Εταιρίες όπως η Oppo, η Vivo και η Huawei κυκλοφορούν πολύ αξιόλογες συσκευές σε ιδιαίτερα χαμηλό κόστος, σε σχέση πάντα με τις Apple  και Samsung. Περιμέναμε εδώ και καιρό τον εκθρονισμό της Apple στην Κίνα, αλλά σίγουρα δεν υποψιαζόμασταν την Oppo!

Ποια είναι η γνώμη σας? Ελάτε στo forum μας να το συζητήσουμε!

< ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

To BlackBerry Mercury (DTEK70) θα έχει την ίδια κάμερα με τα Google Pixel

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡO >

Google: Καλεί πίσω το προσωπικό της στις Η.Π.Α λόγω διατάγματος του Donald Trump

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here