Ο αντιπρόεδρος της Samsung και επερχόμενος μελλοντικός ηγέτης της δεν πρόκειται να συλληφθεί ως ύποπτος για δωροδοκία, υπεξαίρεση και ψευδορκία.

Σύμφωνα με το Reuters, ένα δικαστήριο στη Ν. Κορέα κατέληξε στην απόφαση να μην εκδώσει ένταλμα σύλληψης για τον Lee Jae-yong, που είναι επίσης γνωστός με το όνομα Jay Y. Lee. “Εκτιμούμε το γεγονός ότι η υπόθεση μπορεί να συνεχιστεί χωρίς την ανάγκη για κράτηση” ,δήλωσε εκπρόσωπος της Samsung σε δήλωση.

Ο αντιπρόεδρος της Samsung,Lee Jae-yong, κατά την έξοδο του από το δικαστήριο
Ο αντιπρόεδρος της Samsung,Lee Jae-yong, κατά την έξοδο του από το δικαστήριο

Οι εισαγγελείς είχαν πει ότι ο Lee συμμετείχε σε ένα παράξενο σκάνδαλο διαφθοράς στο οποίο φαίνεται να εμπλέκει και τη πρόεδρο της χώρας, Park Geun-hye. Η Park αντιμετώπισε κατηγορίες τον περασμένο μήνα, αφού έγινε γνωστό ότι είχε επηρεαστεί από την κόρη της ηγέτιδας μίας θρησκευτικής αίρεσης με το όνομα Choi Soon-sil, η οποία είχε αποκτήσει πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες και από ότι φαίνεται είχε κάποια επιρροή πάνω στην πολιτική, παρόλο που δεν είχε κάποιο κυβερνητικό αξίωμα.

Η Samsung φαίνεται επίσης να έδωσε $36 εκατομμύρια σε προσωπικότητες που συνδέονται με τη Choi Soon-sil σύμφωνα με την εφημερίδα Wall Street Journal. Τα χρήματα, σύμφωνα με τις κατηγορίες, δόθηκαν ως αντάλλαγμα για να επηρεαστεί η πρόεδρος Park ώστε να εγκρίνει τη συγχώνευση δύο μεγάλων θυγατρικών επιχειρήσεων της Samsung το 2015, που θα είχε ως αποτέλεσμα την εδραίωση της δύναμης και της επιρροής του Lee Jae-yong (ο οποίος είναι ο γιός του Προέδρου της Samsung, Lee Kun-hee) στην πορεία του για να αποκτήσει το κορυφαίο αξίωμα της Samsung.

< ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

FridgeCam:Δώστε μια δόση εξυπνάδας στο ψυγείο σας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡO >

Galaxy S7 Edge + Android Nougat: Οι 7 νέες δυνατότητες που θα έρθουν

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here