Λίγες μέρες πριν, η Qualcomm ανακοίνωσε ότι εργάζεται πάνω στο νέο της chipset δηλαδή τον Snapdragon 836 και ήδη οι πρώτες φήμες άρχισαν να κυκλοφορούν λέγοντας ότι το νέο SoC της Qualcomm θα το χρησιμοποιήσει το Galaxy Note 8 και θα είναι το πρώτο smartphone με τον Snapdragon 836. Ωστόσο, το Samsung Galaxy Note 8 και διάδοχος του “καυτού” Galaxy Note 7 θα έρθει τον Αύγουστο στην  κυκλοφορία.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες σχετικά με τον Snapdragon 836, θα είναι μια λίγο πιο ισχυρή παραλλαγή του Snapdraon 835. Κάτι τέτοιο έγινε και πέρυσι με τον Snapdragon 820 και 821. Από φήμες και ισχυρισμούς ο νέος Snapdragon 836 θα είναι ένας 64-bit οκταπύρηνος επεξεργαστής, ο οποίος θα είναι παρόμοιος με τον Snapdrgon 835 αλλά θα έχει 2,5GHz συχνότητα σε σχέση με τον προκάτοχο που έτρεχε στα 2.35GHz. Επίσης, το Galaxy Note 8 θα διαθέτει εκτός του νέου Snapdragon επεξεργαστή και την Andreno 540 GPU υπεύθυνη για τα γραφικά. Και όπως φαίνεται ο νέος Qualcomm Snapdragon 836 θα εφοδιαστεί σε όλες τις ναυαρχίδες των εταιριών στο τρίτο και στο τέταρτο μισό του φετινού χρόνου. Αυτό λοιπόν σημαίνει ότι το LG V30, το Galaxy Note 8, το Google Pixel 2 αλλά και το Xiaomi Mi Note 2 θα έρθουν με το νέο chipset της Qualcomm.

Ωστόσο, αξίζει να σημειώσουμε ότι αναφορές λένε ότι ίσως να έρθει και ο νέος Snapdragon 845 και πρόκειται για την next-gen κατηγορία των flagship smartphones αλλά ο SoC της Qualcomm δεν θα έρθει νωρίτερα από το 2018. So stay nerdy για περισσότερα νέα.

< ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Η Apple ανακοίνωσε την νέα της υπηρεσία: Business Chat

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡO >

Η Google θα συνεργαστεί με την LG στο Google Pixel 2

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here