Από τον εκτυπωτή πίτσας περάσαμε σε εκτυπωτή σπιτιού! Μία κατοικία στη Ρωσία δίνει μια γεύση για το πώς μπορεί να χτίζονται πολλά κτίρια στο μέλλον. Δημιούργημα της εταιρείας Apis Cotr, η οποία ειδικεύεται στις εφαρμογές 3D printing και έχει γραφεία στη Ρωσία και το San Francisco, το σπίτι κατασκευάσθηκε σχεδόν εξ ολοκλήρου από έναν ειδικό 3D εκτυπωτή και μάλιστα σε 24 ώρες!!!

Το μηχάνημα εκτύπωσε την εξωτερική τοιχοποιία, τη βάση και τους εσωτερικούς τοίχους και στη συνέχεια, αφότου απομακρύνθηκε ο εκτυπωτής, προστέθηκε στην κατοικία η οροφή της.

Σε όλες σχεδόν τις εφαρμογές της τρισδιάστατης εκτύπωσης στην κατασκευή κτιρίων έως σήμερα, ο εκτυπωτής δημιουργεί τα δομικά στοιχεία του σπιτιού μακριά από το σημείο ανέγερσής του. Μετά, τα στοιχεία αυτά μεταφέρονται στο σημείο στο οποίο που προορίζεται η κατοικία, όπου και συναρμολογούνται.

Σύμφωνα με τον Nikita Chen-yun-tai, ιδρυτή της Apis Cotr και εφευρέτη του εκτυπωτή, το πλεονέκτημα του συγκεκριμένου 3D εκτυπωτή είναι πως είναι φορητός. Έτσι, μπορεί να κατασκευάσει επιτόπου την κατοικία και αφότου αυτός απομακρυνθεί με έναν γερανό, το μόνο που χρειάζεται είναι η προσθήκη της στέγης και οι ηλεκτρικές-υδραυλικές εγκαταστάσεις.

Η Apis Cotr υποστηρίζει πως το συγκεκριμένο σπίτι, εμβαδού 38 τετ. μέτρων, στοίχισε μόλις 10.134 δολάρια. Επομένως, με τη μείωση του κόστους ανέγερσης των κατοικιών, χάρις στην αυτοματοποίηση, η εταιρεία υποστηρίζει πως θα ανοίξει τον δρόμο για τη βελτίωση των συνθηκών στέγασης μεγάλου μέρους του παγκόσμιου πληθυσμού.

< ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Το Mi Mix 2 θα έχει τον σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων στην οθόνη(;)

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡO >

Τα Joy-Con του Nintendo Switch δουλεύουν σε Windows, Mac, και Android συσκευές

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here