Το Wheel ίσως είναι το πιο ενδιαφέρον πικάπ που έχω δει τα τελευταία χρόνια. Είναι κατασκευασμένο από μία οικογενειακή εταιρία στην Ολλανδία, την Miniot. H Miniot ασχολείται κυρίως με την κατασκευή χειροποίητων θηκών για smartphones και tablets, αλλά αυτή την φορά επέστρεψε με ένα πολύ δυνατό, καινοτόμο προϊόν.

To Wheel είναι ο πιο μινιμαλιστικός τρόπος να ακούσεις τα αγαπημένα σου βινύλια. Δεν διαθέτει κανένα κουμπί, παρά ένα στρόγγυλο ξύλινο “Stick” που βρίσκεται στο κέντρο της κατασκευής. Μπορείτε να δείτε το παρακάτω βίντεο για να καταλάβετε περί τίνος πρόκειται:

Το μυστικό της μινιμαλιστικής του κατασκευής είναι ότι κρύβει όλους τους απαραίτητους μηχανισμούς στο κάτω μέρος του και κάτω από τον δίσκο βινυλίου. Με λίγα λόγια η ανάγνωση του δίσκου από την βελόνα γίνεται κάτω από τον δίσκο, ακριβώς όπως συμβαίνει με τα CD. Το πιο περίεργο γεγονός είναι ότι ακούγοντας τον δίσκο μας, τον βλέπουμε να γυρνά ανάποδα, σε σχέση τους συμβατικά πικάπ που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.

Ο χειρισμός του είναι πανέξυπνος και “κόβει” όλα τα περιττά κουμπιά. Μέσω του κεντρικού “Stick” μπορούμε να αυξομειώσουμε την ένταση της μουσικής, να προχωρήσουμε στο επόμενο τραγούδι του δίσκου, ακόμη και τα κάνουμε pause. Τέλος, μέσω Bluetooth μπορούμε να ακούσουμε τους δίσκους μας στα ακουστικά μας ή να συνδέσουμε το Wheel στον ενισχυτή μας, μέσω των RCA καλώδιων.

8bdeac90948b5598dbd4af88daa43934_original

Όποιος σκέφτεται ότι είναι πολύ αργά για μία εταιρία να κατασκευάσει ένα πικάπ, να αναφέρουμε ότι το 2016 οι πωλήσεις των βινυλίων καταφέραν να ξεπεράσουν αυτές των MP3 σε μερικές αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Αγγλίας. Επιπροσθέτως, οι δίσκοι βινυλίου έχουν ξεπεράσει προ πολλού τις πωλήσεις των CDs  σε ορισμένες χώρες και για ορισμένες περιόδους. Για παράδειγμα, με τον θάνατο του θρυλικού David Bowie, οι πωλήσεις των δίσκων του σε μορφή βινυλίου ξεπεράσαν στιγμιαία, ξεπεράσαν τις πωλήσεις των CD και των MP3.

To Wheel μπορεί να μην είναι αιωρούμενο είναι γαμάτο, αλλά και ακριβό. Το κόστος για την απόκτηση του είναι 568 δολάρια και αυτή η τιμή αφορά των πώληση του μέσω της καμπάνιας του στο Kickstarter. Η τιμή που θα έρθει στα καταστήματα σε retail μορφή, θα είναι 850 δολάρια. Μπορείτε να αποκτήσετε το Wheel από εδώ.

2809dc4517a46ec59663217cbfc3a51e_original

< ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Δείτε πως δημιουργήθηκε η βασική ταπετσαρία του νέου LG G6

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡO >

YouTube TV: Έρχεται να άλλαξει τον τρόπο που βλέπουμε τηλεόραση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here