Τα τελευταία πενήντα χρόνια πολλά έχουν αλλάξει στο τεχνολογικό τομέα. Νέα προϊόντα και gadget κυκλοφορούν σχεδόν κάθε μέρα. Όμως, όπως είπε ο Steve Jobs τo 2007 κατά την παρουσίαση του πρώτου iPhone, κάθε μερικά χρόνια κυκλοφορεί ένα πραγματικά επαναστατικό προϊόν.

Μερικά από αυτά τα επαναστατικά προϊόντα είναι που μας υπενθυμίζει το περιοδικό Time. Συγκεκριμένα, οι κορυφαίοι αρθρογράφοι και δημοσιογράφοι του Time έχουν δημιουργήσει ένα τοπ-50 με τα gadgets που έχουν ή είχαν την μεγαλύτερη επιρροή στους χρήστες και γενικά στα τεχνολογικά δρώμενα.

Εμείς στο THE NERD θα σας αναφέρουμε μερικά από αυτά που πιστεύουμε ότι θα πρέπει να γνωρίζεται. Αν παρόλο αυτά θέλετε να δείτε και τα πενήντα δεν έχετε από το να κάνετε κλικ εδώ και να δείτε ολόκληρο το άρθρο.

50. Google Glass

Στην “τελευταία” θέση βρίσκεται το Google glass της Google. Ένα προϊόν που ποτέ δεν έγινε mainstream κυρίως γιατί οι χρήστες δεν είμαστε έτοιμοι, αλλά και το ακριβό κόστος αγοράς τους. Πρόκειται για ένα mini pc που βρίσκεται κρυμμένο στα γυαλιά και η οθόνη του βρίσκεται μπροστά στο δεξί μας μάτι.

40. Sony Discman D-50

SONY Discman D-50 08

Ακολουθώντας την τεράστια επιτυχία του Walkman, η Sony κυκλοφόρησε το 1984 το πρώτο φορητό cd player. Ήταν μόλις έναν χρόνο μετά την υιοθέτηση του cd στην μουσική βιομηχανία.

38. Apple iBook

To πλαστικό iBook της Apple μπορεί να μοιάζει ντεμοντέ πλέον, αλλά πίσω στο 1999 ήταν το πρώτο laptop που είχε σύνδεση Wifi. Επιπλέον είχε χειρολαβή για εύκολη μεταφορά και γενικά ήταν πολύ προχώ για την εποχή του. Δείτε την παρουσίαση του από τον ίδιο τον Steve Jobs:

 


 


34. Nokia 3210

Πιστεύω δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις το συγκεκριμένο gadget. Πρόκειται για το 3210 της Nokia που κυκλοφόρησε το 1999. Για μένα και σχεδόν όλους του φίλους μου αυτό ήταν, αν όχι το πρώτο, σίγουρα στα πρώτα τρία κινητά που είχαμε ποτέ. Ήταν το πρώτο κινητό με εσωτερική κεραία, φανταστική απόδοση μπαταρίας και φυσικά το snake !

31. Sony PlayStation

H επιτυχία του πρώτου Play Station είναι γνωστή. Η διαφορετικότητα του από τις υπόλοιπες κονσόλες ήταν ότι το target group που στόχευε δεν ήταν τα μικρά παιδιά, αλλά την γενιά που μεγάλωσε παίζοντας Atari και Nintendo. Αυτό το target group ήταν που αποθέωσε τις πωλήσεις και έθεσε τα θεμέλια για τις ρεκόρ γκίνες πωλήσεις του Play Station 2. Ρεκόρ που δεν έχει καταρριφθεί ποτέ για τις πωλήσεις κονσόλες παιχνιδιών.

27. Polaroid Camera

Ήταν το 1977 όταν κυκλοφόρησε η πρώτη εύκολη στην χρήση της και οικονομική φωτογραφική μηχανή στιγμιαίας εμφάνισης. Δεν ήταν άλλη από την γνωστή σε όλους μας, Polaroid

25. Apple iPad

Ήταν το 2010 όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά εμπορικό tablet από την Apple. Αποτέλεσε τον πιο αξιόλογο αντικαταστάτη των Laptops, γεγονός που ποτέ δεν έγινε πραγματικότητα βέβαια. Θα έλεγα, ότι ήταν απλά ο θάνατος των netbooks! τα θυμάστε?!?!20. Motorola Droid

Δυστυχώς, είναι ο μόνος αντιπρόσωπος του Android στην συγκεκριμένη λίστα. Κυκλοφόρησε το 2009 και ίσως να είναι η αιτία της εμπορικής επιτυχίας του Android καθώς κατάφερε και το καθιέρωσε σαν επάξιο ανταγωνιστή του iOS και των iPhones.

9. Apple iPod

Υπήρχαν και άλλα mp3 players πριν το iPod, αλλά αυτό ήταν που καθιέρωσε το είδος και κατάφερε να πείσει εκατομμύρια χρήστες να πετάξουν τα cd players τους! Επίσης καινοτόμο ήταν και το iTunes Store που μπορούσε ο καθένας να αγοράσει μουσική online, γεγονός που τελικά μετά από τόσα χρόνια δείχνει ότι έσωσε την μουσική βιομηχανία. Τέλος ήταν το πρώτο προϊόν της Apple που γνώρισε τόσο πολύ ο μέσος χρήστης και έθεσε τα θεμέλια για τις μελλοντικές πωλήσεις των Macs και των iPhones.

6. Victrola Record Player

O φωνογράφος ανακαλύφθηκε το 1877 και ο συγκεκριμένος της Victoria ήταν αυτός που μπήκε για πρώτη φορά στα πιο πολλά σπίτια των χρηστών.

4. Sony Walkman

Τα Walkman της Sony ήταν από τις πρώτες φορητές μουσικές συσκευές. Παρόλο που οι δίσκοι βινυλίου ήταν το πιο δημοφιλές format της εποχής, η κασέτες κατάφεραν να κερδίσουν το ενδιαφέρον του κόσμου για την χρηστικότητα τους και την φορητότητα των συσκευών αναπαραγωγής τους.2. Sony Trinitron

Το συγκεκριμένο μοντέλο ήταν από τις  πρώτες έγχρωμες τηλεοράσεις που κυκλοφορήσαν ποτέ. Αποτέλεσε την πρώτη τηλεόραση κέρδισε ποτέ Emmy award και κατάφερε να πουλήσει πάνω από 100 εκατομμύρια κομμάτια σε όλο τον κόσμο.

1. Apple iPhone

Ναι, πολύ καλά το φανταστήκατε από την αρχή ότι το iPhone θα ήταν το νούμερο ένα σε αυτήν την λίστα. Η Apple ήταν η πρώτη εταιρία που έβαλε έναν πραγματικό υπολογιστή στις τσέπες εκατομμύρια χρηστών ανά τον κόσμο. Αποτέλεσε την αρχή των touch screen smartphones χωρίς φυσικό πληκτρολόγιο. Τέλος, καθιέρωσε τα γνωστά σε όλους μας gestures για την ευκολία χρήσης της συσκευής. Στο παρακάτω video μπορείτε να δείτε ολόκληρη την παρουσίαση του πρώτου iPhone. Προσωπικά πιστεύω ότι ο κάθε Nerd που σέβεται τον εαυτό του, οφείλει να την έχει δει τουλάχιστον μία φορά.

 

< ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

TO NEO HTC DESIRE 830

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡO >

SAMSUNG: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΣΤΙΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SOFTWARE

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here