Η Western Digital είναι γνωστή για τους σκληρούς δίσκους της. Η πιο επιτυχημένη της σειρά είναι η My Passport καθώς προσφέρει ιδιαίτερα προσιτές τιμές και ικανοποιητικές επιδόσεις.

Μέχρι σήμερα η εταιρία δεν έχει κυκλοφορήσει οποιονδήποτε φορητό σκληρό δίσκο με τεχνολογία SSD, ενώ αυτό αλλάζει από σήμερα, καθώς η Western Digital ανακοίνωσε την ολοκαίνουργια σειρά της, My Passport SSD. Όπως προσδίδει το όνομα, η νέα σειρά κράτα την σχεδιαστική γραμμή των πρόσφατων My Passport, αλλάζοντας τον μαγνητικό σκληρό δίσκο με SSD και ταχύτητες που φτάνουν τα 515 MB το δευτερόλεπτο.

Φυσικά η παραπάνω κίνηση δεν αποτελεί μεγάλη έκπληξη, καθώς η Western Digital την περασμένη χρονιά προχώρησε στην εξαγορά της SanDisk με σκοπό την επέκταση των δραστηριοτήτων της στην τεχνολογία SSD. Οι νέοι My Passport SSD έρχονται σε αγορά που ήδη διαθέτει αρκετούς δυνατούς “παίχτες” όπως η Seagate και η διάσημη LaCie.

img2_mpssd.jpg.imgw.3840.1500H Western Digital δεν αναβαθμίσει απλά την σειρά My Passport με νέους SSD σκληρούς, αλλά προσθέτει νέα θύρα USB-C για γρήγορη μεταφορά δεδομένων. Η σειρά My Passport μέχρι σήμερα διαθέτει θύρες USB 3.0, ενώ στους νέους SSD θα συμπεριλαμβάνει αντάπτορα μετατροπής USB-C σε USB 3.0.

Οι νέοι My Passport SSD θα έρθουν σε τρία μεγέθη: 1TB στην τιμή των 400 δολαρίων, 512GB στα 200 δολάρια και 256GB για 100 δολάρια. Οι παραπάνω τιμές είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικές, θεωρώντας δεδομένο ότι οι SSD δίσκοι είναι ακριβοί. Για σύγκριση να αναφέρουμε ότι ένας “απλός” εξωτερικός My Passport 2TB κοστίζει μόλις 80 δολάρια.

< ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Το Facebook για τις επιχειρήσεις θα είναι σύντομα διαθέσιμο δωρεάν

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡO >

Samsung Galaxy S8 : το πρώτο τεστ αντοχής με μαχαίρι και σφυρί (βίντεο)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here