Στο THE NERD “φιλτράρουμε” σε μεγάλο βαθμό τα νέα που κυκλοφορούν κάθε μέρα στον πλανήτη μας! Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ορισμένα μικρά νέα να μην φτάνουν ποτέ στις οθόνες σας.

Ο ΛΟΓΟΣ ? ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΟΙ !

Ο πιο σημαντικός είναι ότι ορισμένα νέα δεν αφορούν ή ενδιαφέρουν άμεσα εμάς. Υπάρχουν επίσης πολλά που οι πληροφορίες που διαθέτουν δεν επαρκούν για να γράψουμε ένα ολόκληρο άρθρο.

Έτσι σκεφτήκαμε να δημιουργούμε σε εβδομαδιαία βάση ένα “μεγάλο” άρθρο και να συμπεριλαμβάνουμε όλα αυτά τα μικρά νέα! Συγκεκριμένα κάθε Παρασκευή θα κάνουμε αυτή την μικρή ανασκόπηση με τα μικρά νέα της εβδομάδας!

Η Swatch αναπτύσσει το δικό της OS για smartwatch

 631496330.0

Η Ελβετική Swatch, ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ρολογιών, φαίνεται αποφασισμένη να μπει δυναμικά στο κομμάτι των smartwatches, δημιουργώντας το δικό της λειτουργικό σύστημα για wearables.

Το νέο λειτουργικό σύστημα το οποίο αναπτύσσεται από το Swatch Group, θέλει να γίνει μια εναλλακτική στην σχετικά περιορισμένη αγορά των smartwatches. Την συγκεκριμένη πληροφορία επιβεβαίωσε σήμερα ο CEO της Swatch, Nick Hayek, προσθέτοντας ότι η θυγατρική Tissot θα παρουσιάσει το πρώτο smartwatch με το νέο λειτουργικό σύστημα στο τέλος του 2017 ή το 2018.

Η Swatch ανέφερε επίσης ότι είναι ανοιχτή στην ιδέα να μοιραστεί το λειτουργικό σύστημά της και με άλλους κατασκευαστές. Μέχρι σήμερα έχει λάβει περίπου 100 αιτήσεις για περισσότερες πληροφορίες, με τις μισές από αυτές να προέρχονται από εταιρείες στην Silicon Valley, οι οποίες δεν θέλουν να είναι εξαρτημένες από το Android.

Το LG G6 ίσως να μην κυκλοφορήσει στην αγορά της Κίνας

 lg-g6-2017-02-14-15-1

Το LG G6 είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα Smartphones που είδαμε μέσα στη νέα χρονιά, αλλά όπως φαίνεται είναι πιθανό να μην κυκλοφορήσει στην αγορά της Κίνας. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες αγορές στον κόσμο, στην οποία όμως πολλοί κατασκευαστές τα έχουν βρει σκούρα λόγω του τοπικού ανταγωνισμού.

Οι πληροφορίες έρχονται από κορεάτικα Media, που αναφέρουν ότι το χαμηλό μερίδιο αγοράς μπορεί να οδηγήσει την LG να φύγει εντελώς από την Κίνα. Οι πληροφορίες βασίζονται στα δεδομένα της Strategy Analytics, που δείχνουν τις προβληματικές πωλήσεις στην περιοχή. Ενώ η LG ήταν ο τρίτος μεγαλύτερος πωλητής Smartphones στις ΗΠΑ, στην Κίνα δεν είναι τόσο δημοφιλής, έχει λιγότερο από 0.1%.

Επομένως, αναφέρεται ότι το LG G6 δεν είναι πιθανό να πωλείται στη συγκεκριμένη αγορά. Στην Κίνα, τοπικοί κατασκευαστές όπως Oppo, Vivo, Huawei και Xiaomi έχουν σημαντικό μερίδιο.

Οι αναφορές σε καμία περίπτωση δεν είναι επιβεβαιωμένες, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για το αν και πότε θα γίνει διαθέσιμο στην Κίνα και ούτε αναφέρεται κάπου στην επίσημη σελίδα της LG στην Κίνα.

Η Apple θα λανσάρει τα νέα iPad χωρίς κάποιο ειδικό event

Apple-sign-logo110712125041

Εδώ και καιρό υπάρχουν φήμες ότι η Apple θα παρουσιάσει τα νέα iPad σε ένα ειδικό event τον Μάρτιο. Ωστόσο, σύμφωνα με μια νέα αναφορά τα νέα iPad θα κυκλοφορήσουν χωρίς να γίνει κάποια παρουσίαση.

Συνήθως η Apple στέλνει προσκλήσεις 11-12 ημέρες πριν το event, το οποίο σύμφωνα με τις πληροφορίες θα γινόταν την επόμενη εβδομάδα. Αν ισχύει η συγκεκριμένη πληροφορία, οι προσκλήσεις θα έπρεπε να είχαν φτάσει στα χέρια των καλεσμένων. Αυτό το γεγονός δείχνει ότι η Apple μάλλον δεν θα οργανώσει κάποια παρουσίαση και θα αρκεστεί σε ένα Press Release.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, η Apple θα ανακοινώσει τα νέα iPad μεταξύ 20-24 Μαρτίου. Προηγούμενες φήμες έκαναν λόγο για τρία νέα tablet, τα ανανεωμένα iPad 9.7 και 12.3 ιντσών καθώς και ένα καινούργιο στις 10.5 ίντσες. Πληροφορίες κάνουν λόγο ότι το 10.5 ιντσών iPad θα αντικαταστήσει το 9.7 ιντσών iPad Pro, ενώ το 9.7 ιντσών iPad θα έρθει ως αντικαταστάτης του iPad Air 2.

Η συγκεκριμένη κίνηση της Apple ίσως δείχνει ότι φέτος δεν έχει να παρουσιάσει κάποιο σημαντικό update, αλλά κάποια μικρή ανανέωση στο hardware. Από την άλλη μοιάζει λίγο παράξενο να παρουσιάσει ένα νέο iPad με διαφορετικό μέγεθος και αυτό να γίνει μέσω ενός press release. Αναμένουμε με ανυπομονησία τις επόμενες ημέρες, ώστε να μάθουμε τελικά τι έχει να μας δείξει η Apple.

Τα πρώτα smartphones της Wiko Mobile έρχονται στην Ελλάδα

Wiko-mobile-logo-570

Η γαλλική Wiko Mobole έρχεται στην Ελλάδα όπως πρώτο σας είχε ενημερώσει το Techblog από τα τέλη Ιανουαρίου. Τα τέσσερα πρώτα νεανικά και προσιτά smartphones της Wiko θα κάνουν την εμφάνισή τους στην Ελλάδα μέσα στον Απρίλιο με τιμή από 69 ευρώ.

H γαλλική εταιρεία κινητής Wiko Mobile, ιδρύθηκε το 2011 στη Μασσαλία της Νότιας Γαλλίας. Σήμερα έχει 500 εργαζόμενους και δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 30 χώρες σε όλο τον κόσμο. Πρόσφατα η εταιρεία εισήλθε στις αγορές της Ελλάδας, της Ιαπωνίας και της Αιγύπτου. Μετά την επιτυχημένη είσοδο της εταιρείας στην ευρωπαϊκή αγορά, η δραστηριότητά της επεκτείνεται στις αγορές της Ασίας, της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής.

Η Nokia δεν αποκλείει τελικά την χρήση φακών Carl Zeiss

Nokia

H HMD Global κατά τη διάρκεια της πρόσφατης έκθεσης MWC στη Βαρκελώνη, ανακοίνωσε επίσημα τη νέα σειρά Nokia smartphones Οι φήμες για την επερχόμενη ναυαρχίδα είναι πολλές, γίνεται λόγος για δυο εκδόσεις με διαφορετικά μεγέθη στα πρότυπα των Apple, Samsung και Google. Και τα δυο μοντέλα θα φορούν επεξεργαστή Snapdragon 835 και θα έρθουν Ιούνιο.

Την περασμένη εβδομάδα η φινλανδική εταιρεία απάντησε σε διάφορες ερωτήσεις χρηστών σχετικά με τις συσκευές της. Μια από αυτές αφορούσε στην χρήση φακών Carl Zeiss σε μελλοντικές συσκευές με την Nokia να είναι αρκετά ξεκάθαρη και να λέει ότι δεν χρησιμοποιεί πλέον την τεχνολογία Carl Zeiss.

Ωστόσο, το NPU μίλησε με την HMD Global σχετικά με το θέμα και είχε κάτι διαφορετικό να δηλώσει. Φαίνεται πως το συγκεκριμένο tweet αφορούσε στα μοντέλα που ανακοινώθηκαν πρόσφατα, Nokia 3, Nokia 5 και Nokia 6. Άρα δεν αποκλείεται στις μελλοντικές ναυαρχίδες να δούμε Zeiss camera. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι σίγουρα τα επόμενα high-end smartphones θα έχουν τη συγκεκριμένη τεχνολογία, αλλά τουλάχιστον δεν αποκλείεται τίποτα.

Αποστολή και λήψη χρημάτων μέσω του Gmail

gmail-money

Η Google ανακοίνωσε την έλευση ενός νέου χαρακτηριστικού στο Gmail, το οποίο σου επιτρέπει να ζητήσεις ή να στείλεις χρήματα μέσω της εφαρμογής. Προς το παρόν η δυνατότητα υπάρχει μόνο για όσους έχουν την Android εφαρμογή του Gmail. Για να στείλεις χρήματα χρησιμοποιώντας το mobile app του Gmail, θα πρέπει να πας στο εικονίδιο συνημμένου και να επιλέξεις αν θέλεις να στείλεις ή να ζητήσεις χρήματα. Το θετικό είναι ότι θα μπορείς να στείλεις ή να λάβεις χρήματα απευθείας από την εφαρμογή του email, χωρίς να απαιτείται η εγκατάσταση third-party app. Επίσης, μπορείς να ορίσεις τους παραλήπτες στους οποίους θα πηγαίνουν τα χρήματα που λαμβάνεις απευθείας στον τραπεζικό σου λογαριασμό. Και όλα αυτά χωρίς χρέωση. Αυτή τη στιγμή μπορούν να στέλνουν και να λαμβάνουν χρήματα μόνο όσοι βρίσκονται στις ΗΠΑ, μέσω web ή Android app.

Kantar: Android και iOS “εξαφάνισαντα Windows Phone

ios-android-wp

Η εταιρεία ερευνών Kantar δημοσιοποίησε τα τελευταία δεδομένα για την τρίμηνη περίοδο που έληξε τον Ιανουάριο του 2017 και δείχνει ότι το iOS αύξησε τα ποσοστά του στις σημαντικές αγορές, ενώ το Android αναπτύχθηκε σε σχεδόν κάθε αγορά, εκτός των ΗΠΑ.

Όσο για το μερίδιο της Microsoft, το mobile OS της συνέχισε την πτωτική πορεία των 2 τελευταίων ετών. Μάλιστα η Kantar θεωρεί πως το Windows Phone έχει εξαφανιστεί από την αγορά των smartphones. Η εταιρεία κάνει λόγο για “two-OS world”, όπου κυρίαρχα είναι Android και iOS.

“It is clear that there will only be two smartphone ecosystems moving forward – iOS and Android. To succeed, phone manufacturers will have to play by those rulebooks”, ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρίας.

Μιλώντας λοιπόν για μια αγορά που παίζουν μόνο δυο αντίπαλοι, μιας και οι υπόλοιποι εξαφανίστηκαν, η Kantar αναφέρει ότι στις 5 μεγάλες αγορές της Ευρώπης, η κατάσταση έχει ως εξής: Το Android έχει τη μερίδα του λέοντος με 74.3% και το iOS 22.7%.

Το Android συνεχίζει να μεγαλώνει στην Αστική Κίνα όπου έφτασε 83.2%, αύξηση 9.3% από την ίδια περίοδο πέρσι, ενώ το iOS έχει 16.6%.

Η μόνη αγορά όπου το iOS αναπτύχθηκε και το Android έχασε έδαφος ήταν στις ΗΠΑ. Το OS της Google είχε μερίδιο 56.4% το τέταρτο τρίμηνο του 2016 ενώ το iOS, 42% .

Η έκθεση MWC 2017, που πραγματοιήθηκε πριν από λίγες μέρες στη Βαρκελώνη ήταν ένα σαφές παράδειγμα ότι η αγορά των smartphones περιορίζεται όλο και περισσότερο σε δυο OS. Η BlackBerry ανακοίνωσε το Blackberry Keyone με Android έχοντας ήδη αφήσει το BlackBerry OS, ενώ και η Nokia έκανε στροφή στο Android.

Έρχεται το τέλος για το PS3

PS3

Το PlayStation 3 κυκλοφόρησε το 2006 και κράτησε 10 χρόνια (έστω και τυπικά), όπως υποσχόταν η Sony. Σύμφωνα με αναφορές, η παραγωγή και κυκλοφορία του PS3 σταματάει στην Ιαπωνία. Μένει να δούμε αν θα συμβεί το ίδιο και στην Δύση εντός του 2017.Η προηγούμενη γενιά συστημάτων σιγά σιγά μας αποχαιρετάει ολοκληρωτικά.

Μέσα στο 2017 θα δούμε την πρώτη συσκευή με foldable οθόνη της Samsung

samsung-foldable-010570

Οι φήμες για μια συσκευή με foldable οθόνη της Samsung δεν λένε να σταματήσουν, δείχνοντας ότι ο Κορεάτικος κολοσσός κάτι ετοιμάζει. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το τρίτο τρίμηνο του 2017 η Samsung θα έχει έτοιμο ένα smartphone με αναδιπλούμενη οθόνη, ύστερα από αρκετά χρόνια πειραματισμών με τις foldable OLED οθόνες. Η συγκεκριμένη συσκευή αναμένεται να είναι φτιαγμένη από τα πιο ακριβά υλικά, και θα στοχεύει στην κατηγορία των ultra-premium συσκευών. Η τεχνολογία της αναδιπλούμενης οθόνης αναμένεται να κάνει την διαφορά για την Samsung στην κατηγορία αυτή.

Η Samsung θα κατασκευάσει αρχικά χιλιάδες πρωτότυπα και θα τα διανείμει σε συνεργάτες για δοκιμή και αξιολόγηση, πριν αποφασίσει ότι αξίζει να ασχοληθεί σοβαρά με την μαζική παραγωγή foldable smartphone. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, την ίδια χρονική περίοδο Κινέζοι κατασκευαστές αναμένεται να δημιουργήσουν τα δικά τους πρωτότυπα foldable συσκευών, προσπαθώντας έτσι να κλέψουν λίγη από την δόξα της Samsung. Αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν αρκετές πληροφορίες για το πως θα μοιάζει μια τέτοια συσκευή, ωστόσο κάποιες φήμες έκαναν λόγο για μια συσκευή 5 ιντσών που θα γίνεται 8 όταν ξεδιπλωθεί.

< ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Νέα ναυαρχίδα απο την LeEco

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡO >

Tο iPhone 7 Plus έρχεται σε Retro συλλεκτική έκδοση και σχεδόν 2.000 δολάρια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here