Η iSquare πραγματοποίησε μεγάλη έρευνα στο πλαίσιο του προγράμματος «Καινοτομία στην Εκπαίδευση» σχετικά με την χρήση iPad 1:1 στα σχολεία, η οποία έρευνα διεξήχθη από την CoSyLlab, μια ερευνητική ομάδα του Παν. Πειραιά από το τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων. Τα αποτελέσματα από την έρευνα αυτή ανέδειξαν ότι η χρήση των iPad από την πλευρά μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών είναι εξαιρετικά επωφελής για την διδασκαλία αλλά και μάθηση των παιδιών.

Το 92% των μαθητών συμφώνησαν ότι με την χρήση του iPad το μάθημα γίνετε πιο ενδιαφέρον και ελκυστικό, αντίστοιχα οι γονείς με ποσοστό 88% δήλωσαν ότι τα παιδιά τους είναι πολύ ευχαριστημένα όταν χρησιμοποιούν το iPad στο μάθημα ενώ οι εκπαιδευτικοί δήλωσαν ότι θα ήθελαν να χρησιμοποιήσουν το iPad και την επόμενη σχολική χρονιά, διότι θεωρούν ότι στην ευκολότερη επικοινωνία με τους μαθητές τους αλλά και μέσω αυτού αναπτύσσουν τις δεξιότητες τους πάνω στο κομμάτι της τεχνολογίας.

participants

Η έρευνα αυτή είναι η τρίτη πιο εκτενής διεθνώς έρευνα για την χρήση του iPad σε αριθμό σχολείων, δασκάλων, γονέων και παιδιών αφού συμμετείχαν  συνολικά 62 τμήματα, 424 γονείς, 53 εκπαιδευτικοί, 1172 μαθητές από τα 11 σχολεία. Τα οποία ήταν τα Εκπαιδευτήρια Γιαννόπουλου, τα Εκπαιδευτήρια Δούκα , τα Εκπαιδευτήρια Καίσαρη , το Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Παν. Αθηνών, τα Εκπαιδευτήρια  Ο Πλάτων, τα Εκπαιδευτήρια Παλλάδιο, η Νέα Γενιά Ζηρίδη, τα Πειραϊκά Εκπαιδευτήρια Πράξις & Πράξεις, το Anatoli Elementary School , το International Schoοl of Athens και το International of Piraeus.

Ωστόσο, αξίζει να πούμε ότι τα ευρήματα της έρευνας έχουν σύγκλιση απόψεων με τις υπόλοιπες διεθνείς έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο «η καθημερινή χρήση του iPad στο σχολείο έχει σημαντικό και πολύ θετικό αντίκτυπο στη μάθηση, κι αυτή η χρήση συνδυάζεται με αλλαγές στην παιδαγωγική».

Το πρόγραμμα της iSquare «Καινοτομία στην Εκπαίδευση» , το οποίο υλοποιείται τα τελευταία 5 χρόνια σε τουλάχιστον 25 σχολεία σε Ελλάδα και Κύπρο, έχει αλλάξει ριζικά τον τρόπο εκπαίδευσης των παραπάνω σχολείων, προσφέροντας μια αναβαθμισμένη διδασκαλία, βελτιώνοντας εκτός από τις μαθησιακές επιδόσεις των μαθητών, δημιουργώντας έτσι μαθητές έτοιμους να ανταποκριθούν στην νέα πραγματικότητα αλλά εκτός αυτού δημιουργεί και καλύτερες σχέσεις μεταξύ μαθητή – καθηγητή.

satisfaction_students_parents

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων Επιχειρηματικής Υπευθυνότητας και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ομίλου Quest.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την δράση «Καινοτομία στην Εκπαίδευση» μπορείτε να επισκεφτείτε το παρακάτω link: http://www.isquare.gr/education

Μπορείτε επίσης να κατεβάσετε από το παρακάτω link το pdf με τα βασικά στοιχεία της έρευνας: http://www.isquare.gr/sites/downloads/iPad_research.zip

< ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Τα iPhone 8 θα έρθουν με ασύρματη φόρτιση, αλλά μην ενθουσιάζεσαι

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡO >

Το Google Allo έρχεται στο Web

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here