Ολοένα και περισσότερες εταιρίες κυκλοφορούν προϊόντα και gadgets που απευθύνονται σε ποδηλάτες. Πρόσφατα ανακαλύψαμε το πρώτο GPS ποδηλάτου, αλλά σήμερα θα αναφερθούμε σε κάτι άλλο.

Ένα Ευρωπαϊκό start-up ήρθε να δώσει λύση προσθέτοντας “καθρέφτη” στα ποδήλατα μας, προκειμένου να βλέπουμε τι συμβαίνει ακριβώς πίσω μας. Φυσικά είναι αδύνατη η προσθήκη κανονικού καθρέφτη σε ποδήλατο καθώς δεν υπάρχει οροφή, αλλά η Smart Bike σκέφτηκε κάτι άλλο και δημιούργησε το Hexagon.

Το Hegaxon πρόκειται ουσιαστικά για μία κάμερα που τοποθετείται κάτω από την σέλα του ποδηλάτου. Την εικόνα της κάμερας μπορούμε να βλέπουμε live στο smartphone μας, που έχουμε στερεώσει στην ειδική βάση ποδηλάτου. Μπορεί η ιδέα να μην είναι τόσο καινοτόμα, αλλά το Hegaxon έρχεται με μερικές επιπλέον δυνατότητες. Διαθέτει λειτουργίες fitness track και μπορεί να μας ανάλυση τις αποστάσεις που έχουνε διανύσει, αλλά και τον χρόνο που χρειαστήκαμε. Επιπλέον η εταιρία αναφέρει ότι διαθέτει ένα σύστημα πρόληψης ατυχημάτων.

Εκτός από της software επιπλέον λειτουργίες της Hegaxon, η κάμερα διαθέτει φώτα LED, που μέσω του ειδικού δακτυλιδιού που μας παρέχεται, μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε σαν φλας ή φώτα φρένου. Τέλος, η κάμερα έρχεται με ενσωματωμένη μπαταρία 6000 mAh που λειτουργεί σαν power bank προκειμένου να φορτίσουμε το smartphone μας σε περίπτωση ανάγκης.

To κόστος απόκτησης της Hegaxon είναι 99 δολάρια, μέσω της Idiegogo καμπάνιας της, ενώ θα κυκλοφορήσει και ένα μοντέλο με κόστος 75 δολάρια που δεν θα συμπεριλαμβάνει τα LED φώτα.

< ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Το iPhone 8 μάλλον δεν θα έρθει με curved OLED οθόνη

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡO >

Πληροφορίες για νέο επεξεργαστή από την Xiaomi

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here