Το Geek Island είναι μια εθελοντική δράση, που εδρεύει στην Αθήνα, το οποίο έχει ως πρωτοβουλία να γεφυρώσει το ψηφιακό χάσμα ταξιδεύοντας σε απομακρυσμένες περιοχές σε όλη την Ελλάδα, υλοποιώντας έτσι εκπαιδευτικά πρόγραμμα σχετικά με τις ψηφιακές δεξιότητες. Αλλά και δημιουργεί το Geek Island μια διαδικτυακή πλατφόρμα ασύγχρονης εκπαίδευσης, η οποία θα προσφέρει μαθήματα εξ αποστάσεως στους ενδιαφερόμενους.

Με αυτόν τον τρόπο αυτό το πρόγραμμα προσφέρει ευκαιρίες για την εκμάθηση τεχνολογικών δεξιοτήτων σε οποιονδήποτε, οπουδήποτε και οποτεδήποτε. Σκοπός της ομάδας αυτής είναι να επιτύχει ισότιμη πρόσβαση στην ψηφιακή εκπαίδευση ανεξαρτήτως τοποθεσίας.

13415601_1812526648982667_5498518844051680002_o

Το πρώτο Geek Island γίνεται διότι η Ελλάδα ως χώρα κατατάσσεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα στην ψηφιακή εκπαίδευση, ενώ στο μέλλον το ποσοστό που οι θέσεις εργασίας οι οποίες θα απαιτούν ανεπτυγμένες γνώσεις γύρω από την τεχνολογία και τις ψηφιακές δεξιότητες θα καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο ποσοστό που θα φτάνει και το 90%. Παράλληλα, η Ελλάδα όπως έχει καταγραφεί είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη με τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας. την ίδια στιγμή που οι θέσεις εργασίας στον τεχνολογικό και ψηφιακό κλάδο αυξάνονται εκθετικά. Όλα αυτά σε συνδυασμό με το γεγονός ότι κατά την τουριστική περίοδο τα νησιά αντιμετωπίζουν δυσκολίες λόγω της γεωγραφικής τοποθεσίας τους αλλά και οι κάτοικοι έχουν περιορισμένες εκπαιδευτικές επιλογές , οδήγησε όπως αναφέρει το geelisland.org “την ομάδα στην απόφαση να στηρίξει τα ελληνικά νησιά και την σύνδεση τους με την κοινωνία της πληροφορίας μέσω μαθημάτων τεχνολογίας για όλες τις ηλικίες“ .

Η ομάδα της νέας αυτής εθελοντικής δράσης αριθμεί 14 μέλη που έχουν μεγάλη εμπειρία στον χώρο της τεχνολογίας σε ακαδημαϊκό αλλά και επαγγελματικό επίπεδο και έχει διακριθεί με το βραβείο  Angelopoulos Fellowship. Ιδρυτικά μέλη της ομάδας είναι οι Μαρία Δερμεντζή, Κατερίνα Λιόντου, Φρόσω Παπαναστασίου, Αναστασία Σιάπκα και Στέλλα Τσουτσούρη.

16179392_1917123711856293_8785747546748468101_o

Σύμφωνα με την  Geek Island team όπως ανακοίνωσε στο site της, “στις 3,4 και 5 Μαρτίου 2017 σε συνεργασία με τον Δήμο Θάσου και υπό την αιγίδα του ΝΠΔΔ Δημαρωγός κάνουμε την πρώτη μας απόβαση στο νησί της Θάσου, όπου θα προσφέρουμε εργαστήρια τεχνολογίας σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες“.

Οπότε ετοιμαστείτε για μια νέα εμπειρία που θα σας ενώσει με την τεχνολογία.

Την Παρασκεύη 3 Μαρτίου είναι η μέρα των παιδιών, δηλαδή παιδιά ηλικίας 6-8 ετών θα έχουν ως “μάθημα” τα  «Ρομποτετράγωνα: Εισαγωγή στην Αλγοριθμική Σκέψη» και οι ηλικίες 9-12 θα παρακολουθήσουν  «Το αλγοριθμικό κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού: Μαθαίνω προγραμματισμό παίζοντας».

Το πρόγραμμα συνεχίζει το Σάββατο με τους έφηβους μεταξύ 13-18 ετών να προσπαθήσουν να κάνουν μεγαλύτερα βήματα με την παρακολούθηση «Φτιάξε την δική σου ιστοσελίδα».

15493739_1914308348804496_6954248245423066859_o

Και τέλος την Κυριακή 5 Μαρτίου η ημέρα θα είναι αφιερωμένη αποκλειστικά στους ενήλικες με εργαστήρια για την χρήση  βασικών εργαλείων για την καθημερινότητα όπως είναι η χρήση των υπηρεσιών ηλεκτρονικής τράπεζας (e-banking) που χρησιμεύει για την κατάθεση χρημάτων ηλεκτρονικά αλλά και για πληρωμές υπηρεσιών μέσω του διαδικτύου, καθώς και την χρήση διαδικτυακών εργαλείων για την ενίσχυση του τουρισμού , ενώ θα διατεθεί και χρόνος για την επίλυση αποριών.

Όλα τα εργαστήρια προσφέρονται δωρεάν και θα πραγματοποιηθούν στην Αίθουσα εκδηλώσεων  Γυμνασίου/Λυκείου Θάσου.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:

  • Website: www.geekislands.org
  • E-mail: info[at]geekislands.org
  • Facebook: https://www.facebook.com/geekislands/
  • Instagram: https://www.instagram.com/geekislands/
< ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Το Huawei Honor V9 (aka Honor 8 Pro) έγινε επίσημο

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡO >

Το Remix OS θα επιτρέπει την χρήση του smartphone σου σαν υπολογιστή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here