Το ποδόσφαιρο είναι το πιο δημοφιλές άθλημα στον κόσμο με εκατομμύρια οπαδούς, φανατικούς και μή. Δεν είναι λίγες οι φορές όμως που η διαιτησία είναι υπεύθυνη για λάθη τα οποία δυσαρεστούν τόσο τους οπαδούς, όσο και τις ίδιες τις ομάδες με αποτέλεσμα να δημιουργούνται έχθρες και διαμάχες.

Η τεχνολογία στο ποδόσφαιρο, είναι κάτι το οποίο οι παραδοσιακοί μεγαλοπαράγοντες του αθλήματος, προσπαθούν να αποφύγουν εδώ και χρόνια. Παρόλα αυτά, στο FIFA World Cup 2014, οι διαιτητές, υποβοηθήθηκαν από την χρήση του Goal Line Technology(GLT). Το GLT, είναι μια τεχνολογία που επιτρέπει στους διαιτητές να δουν με ακρίβεια αν η μπάλα πέρασε την γραμμή της εστίας σε κάποια επίμαχη φάση που είναι δύσκολο να εποπτευθεί σωστά.

Τα θετικά αποτελέσματα του GLT, έχουν ωθήσει την FIFA, να εξετάζει το instant replay το οποίο έρχεται στο Παγκόσμιο Κύπελλο για πρώτη φορά το 2018, όταν η Ρωσία φιλοξενεί το τουρνουά. Το instant replay, υπάρχει εδώ και χρόνια στο αμερικανικό ποδόσφαιρο, συγκεκριμένα από το 2007 στο επαγγελματικό και από το 2010 στο κολεγιακό.

Ας ελπίσουμε λοιπόν, ότι η χρήση των video assistant referees που θα προσφέρουν τα instant replays στο ποδόσφαιρο, δε θα αντικαταστήσουν τον ανθρώπινο παράγοντα από το δημοφιλές αυτό άθλημα, αλλά θα αποτρέψουν σημαντικά λάθη και γκάφες που μέχρι σήμερα στοιχειώνουν ομάδες και οπαδούς.

< ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Η Apple θέλέει να φέρει ασύρματη φόρτιση συσκευών μέσω WiFi!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡO >

Sony Xperia X Ultra: Η Sony ακολουθεί το trend των Galaxy S8 και LG G6

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here