Η τεχνολογία εξελίσσεται καθημερινά σε όλους τους τομείς. Εξαίρεση δεν αποτελεί ο τομέας της αυτοκίνησης. Σύμφωνα με το Reuters, σήμερα στο San Francisco εθεάθησαν δύο αυτοκινούμενα λεωφορεία σε ένα πάρκινγκ, κάνοντας δοκιμές, προτού βρεθούν στους δρόμους της πόλης.

Τα λεωφορεία αυτά θα είναι εντελώς αυτοκινούμενα, δηλαδή θα ξεκινάνε, θα σταματάνε και θα στρίβουν μόνα τους. Μιας και δεν θα υπάρχει οδηγός γίνονται εκτενής δοκιμές και έλεγχοι , ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια των επιβαινόντων. Τα test θα διαρκέσουν λίγους ακόμα μήνες ενώ εκτελούνται σε θέσεις Parking, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος. Τέλος περιμένουμε την επίσημη κυκλοφορία τους στις αρχές του 2018.

Το EZ10, το νέο 12-θέσιο αυτόνομο λεωφορείο
Το EZ10, το νέο 12-θέσιο αυτόνομο λεωφορείο

Τα αυτοκινούμενα λεωφορεία δεν αποτελούν κάτι καινούριο μιας και έχουν γίνει αντίστοιχα προγράμματα και σε άλλες χώρες όπως τη Σιγκαπούρη. Μάλιστα και η Ελλάδα έχει συμμετάσχει σε ένα τέτοιο πιλοτικό πρόγραμμα της Google στην πόλη των Τρικάλων, με αυτοκινούμενα λεωφορεία στους δρόμους της πόλης. Αυτά τα προγράμματα αν και είναι ακόμα σε αρχικό στάδιο, θα αλλάξουν ριζικά τον τρόπο που μετακινούμαστε, κάνοντάς το, με περισσότερες ανέσεις και ασφάλεια.

< ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Το Galaxy Note 8 θα είναι “μεγάλο” σύμφωνα με την Samsung

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡO >

Η Nintendo πούλησε 313,700 κονσόλες Switch στην Ιαπωνία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here