Όλοι γνωρίζουμε ότι με ένα χαμόγελο μπορούμε να καταφέρουμε πολλά, αλλά μέχρι σήμερα δεν γνωρίζαμε ότι μπορούμε να χειριστούμε το smarphone μας! Όπως φαίνεται, χαμογελώντας ενεργοποιούμε αρκετούς μυς του προσώπου μας, συμπεριλαμβανομένων των ματιών και του στόματος μας. Τις παραπάνω κινήσεις είναι ικανό να διαβάσει ένα πρωτότυπο gadget του ερευνητή Denys Matthies, που θα ανακαλύψουμε σήμερα.

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα ζευγάρι ακουστικών που έρχονται με ειδικά ηλεκτρόδια και μπορούν να καταλάβουν τις εκφράσεις του προσώπου μας. Έπειτα τα ακουστικά μεταφράζουν τις εκφράσεις μας σε δεδομένα και τα στέλνουν στο smartphone μας. Μέσω τις εφαρμογής των ακουστικών, μπορούμε να προκαθορίσουμε τις ενέργειες που επιθυμούμε να πραγματοποιούνται με συγκεκριμένες κινήσεις του κεφαλιού μας.

Μέχρι στιγμής, τα ακουστικά μπορούν με επιτυχία να αναγνωρίζουν πέντε ξεχωριστές εκφράσεις μας: χαμόγελο, νεύμα, το “σσσ” του στόματος μας, το άνοιγμα του στοματιού μας και την κίνηση του κεφαλιού μας. Εφόσον προκαθορίσουμε τις συγκεκριμένες κινήσεις μέσω του ειδικού app, μπορούμε να ανοίξουμε τα sms μας, να ξεκινήσουμε την αγαπημένη μας μουσική κτλ, χωρίς να αγγίξουμε το smartphone μας. Δείτε το παρακάτω βίντεο που εξηγεί όλα τα παραπάνω:

< ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Google Fact Check: Η νέα υπηρεσία ελέγχου ειδήσεων της Google

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡO >

Το Android Wear 2.0 έρχεται σε παλαιότερα smartwatches

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here