Όπως ήταν αναμενόμενο, η Microsoft αποκάλυψε το Project Neon, μια ολοκληρωτική ανανέωση του UI των Windows 10 όπως ανακοινώθηκε στο Build conference στο Σιάτλ. Εκτός αυτού, το νέο UI θα ονομάζεται The Microsoft Fluent Desing System.

Αν νομίζετε ότι πρόκειται να υπάρξουν δραματικές αλλαγές στα W10 και το πώς μοιάζουν μάλλον απογοητευτείτε. Το Fluent Desing System πρόκειται για μια σταδιακή αλλαγή στην γλώσσα σχεδιασμού της Microsoft.

Και με αυτό το βίντεο μπορούμε να σας δώσουμε μια ιδέα για το τι πρόκειται να συναντήσουμε.

Έτσι, η ουσία είναι ότι το Fluent System προσθέτει μια ποικιλίκα με την οποία το UI εκδηλώνεται ανάλογα με την χρήση της πλατφόρμας και έτσι αλληλεπιδρά.

⦁ Light: Ελέγχει τον τρόπο με τον οποίο το UΙ αλληλεπιδρά στον φωτισμό, είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για την καθημερινότητα, αλλά πολλά εικονίδια θα αρχίσουν να λάμπουν καθώς περνάμε από πάνω τους.

Microsoft-Fluent-Light

⦁ Depth: Στην ουσία προσθέτει πληροφορίες του UI όπως κάποια παραλλαγή των εφέ αλλά και άλλα features. Μια εφαρμογή που θα ανοίξουμε μπορεί να παραμένει ακίνητη σαν εικόνα ,ωστόσο, οι πληροφορίες προς βρίσκονται στο βάθος κάνουν την εμπειρία χρήσης ακόμη πιο καλή και ευχάριστη.

Microsoft-Fluent-Depth

⦁ Motion: Βασικά ανανεώνει τα anime στοιχεία ολόκληρου του λειτουργικού συστήματος και των εφαρμογών, ακόμα και τα επιμέρους στοιχεία ακόμη και ενός app.
⦁ Material: Ελέγχει τα στοιχεία του UI, καθώς και και το πώς τα στοιχεία μπορούν να αλλάξουν και να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους.

Material-1592x815

⦁ Scale: Από εδώ καταλαβαίνουμε πώς τα apps μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε διαφορετικές συσκευές.

Το Fluent Desing System είναι ακόμη σε πολύ αρχικό στάδιο. Και η Microsoft αναφέρει ότι θα ήθελε να επικοινωνεί με τους developers έτσι ώστε να δουλέψουν οι εφαρμογές σε όλες τις συσκευές από τηλέφωνα και tablets μέχρι laptop και σταθερούς υπολογιστές, επίσης θα ήθελαν να δούν π[ως λειτουργούν σε VR συσκευές ώστε να δούν στην Microsoft πως αλληλεπριδρουν τα apps στην αφή στην φωνή και στις χειρονομίες.

Δεν πρόκειται να δούμε μαζική αναδιαμόρφωση του UI αλλά αυτή η αλλαγή θα γίνει σταδιακά. Αναμένεται λοιπόν να δούμε κάτι νέο στα Windows, που θα υπάρχουν πληθώρα εφαρμογών από την ίδια την Microsoft. Πολλές third-part εφαρμογές θα διατεθούν στους προγραμματιστές για περαιτέρω ανάπτυξη.

Όπως αναφέρει η Microsoft το Fluent System θα είναι μια εξέλιξη με την οποία τα Windows θα δείχνουν και θα δουλεύουν ακόμη καλύτερα. Ωστόσο, θα πρέπει η Microsoft να αλλάξει κάποια παλαιά άσχημα εικονίδια.

< ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Το πρώτο The Sims έρχεται σύντομα για Android και iOS συσκευές

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡO >

H νέες θήκες για iPhone 7 από την Nike

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here