Τεχνικά η Microsoft έχει δώσει δωρεάν εφαρμογές στους χρήστες της. Ωστόσο, αυτό τυπικά είναι δωρεάν αφού οι περισσότερες εφαρμογές έρχονται με κάποιες δεσμεύσεις με την εγκατάσταση τους, όπως οι διαφημίσεις που υπάρχουν σε αυτές.

Με την δωρεάν εγκατάσταση του νέου λογισμικού της Microsoft δηλαδή τα Windows 10, ήρθαν και κάποιες αλλαγές. Όπως φαίνεται και στην παραπάνω φωτογραφία κάνουν την εμφάνιση τους διαφημίσεις και συγκεκριμένα στο File Explorer που “ξεπετάγονται” και διαφημίζουν την OneDrive υπηρεσία της Microsoft.

windows-10-ads

Πρόκειται για ένα προϊόν της αμερικάνικης εταιρίας λογισμικού το οποίο έχει ως βάση του να ενημερώσει στην ουσία την χρήστη και όχι να διαφημιστεί το ίδιο. Ωστόσο, δίνετε και η επιλογή να απορρίψει ο χρήστης το μήνυμα αυτό πατώντας το κουμπί “Όχι τώρα”, αλλά να ξέρετε ότι ο μήνυμα θα ξανά επανεμφανιστεί.

Αυτές οι μικρο-διαφημίσεις δεν θα δείχνουν ιδιαίτερα ενοχλητικές, δεδομένου ότι η Microsoft πέρυσι με τις συνεχής εμφανίσεις του μηνύματος για το upgrade στα Windows 10 ήταν από τον μέσο χρήστη κουραστικές, ίσως και πάλι η εταιρία να το κάνει αυτό. Ωστόσο, με αυτήν την κίνηση θα υπάρξει εκνευρισμός από την μεριά του χρήστη. Αν θέλετε, όμως, να απενεργοποιήσετε αυτήν την υπενθύμιση τότε μπορείτε να μεταβείτε στην επιλογή Προβολή μετά στις Επιλογές στον File Explorer και να απενεργοποιήσετε την επιλογή “Εμφάνιση ειδοποιήσεων πάροχος συγχρονισμού”.

< ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Τα μικρά νέα της εβδομάδας #13

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡO >

Το διάσημο Model One της Tivoli, έγινε Model One Digital

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here