Το Chrome OS και γενικότερα τα Chromebooks επειδή είναι αρκετά οικονομικά κυρίως, γνωρίζουν αρκετή επιτυχία στις ΗΠΑ. Σε κάποια φάση μάλιστα, οι συσκευές με Chrome OS ξεπέρασαν σε πωλήσεις τους υπολογιστές Mac.

Η εμπορική επιτυχία τους, οφείλεται κατά μεγάλο μέρος στην αγορά της εκπαίδευσης, αφού πολλά σχολεία και ιδρύματα είναι ευχαριστημένα με την απλότητα, την ασφάλεια και την διαχειρισιμότητα που επιδεικνύει το Chrome OS. Τα Windows σε πολύ οικονομικές συσκευές δεν προσφέρουν γενικότερα και την καλύτερη εμπειρία χρήσης, ωστόσο αυτό υπάρχει πιθανότητα να αλλάξει σύντομα αν ευσταθεί μία φήμη που κυκλοφόρησε πρόσφατα και θέλει την Microsoft να ετοιμάζει μία “ελαφριά” έκδοση των Windows.

Το  νέο ChromeBook της Samsung
Το νέο ChromeBook της Samsung

Σύμφωνα με φήμες, η νέα έκδοση θα έχει την ονομασία Windows 10 Cloud και θα αποτελεί μία απλοποιημένη έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Microsoft, και θα μπορεί να τρέχει μόνο UWP apps (Unified Windows Platform) από το Windows Store. Λέγεται, ότι η Microsoft δημιούργησε τη συγκεκριμένη έκδοση για να ανταγωνιστεί απευθείας το Chrome OS και να αποτελέσει τη βάση για ακόμα φθηνότερους υπολογιστές που θα ανταγωνιστούν τα Chromebooks. Αν ευσταθούν οι φήμες, η έκδοση Windows 10 Cloud αναμένεται να κάνει ντεμπούτο τον ερχόμενο Απρίλιο, μαζί με την έκδοση Windows 10 Creator’s Update.

< ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Νέο render του iPhone 7s (8?) κυκλοφορεί στο internet

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡO >

Lego Life: το social media των παιδιών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here