Από το 2002 που είχα δει σε βιντεοκασέτα αυτήν την ταινία, ανυπομονούσα να γίνει πραγματικότητα. 16 χρόνια μετά η Microsoft ετοιμάζει να δημιουργήσει το πρώτο λειτουργικό που θα τρέχει αποκλειστικά στο cloud. Για την ακρίβεια, η εταιρία δουλεύει πάνω σε μία ειδική έκδοση των Windows 10 που θα διαθέτει λίγες από τις πάμπολλες δυνατότητες του λειτουργικού, αλλά θα είναι ικανή να τρέχει στο Cloud.

Η κωδική ονομασία αυτής ειδικής έκδοσης είναι η Composable Shell (CSHELL) και πρακτικά είναι ένα προσαρμοστικό shell που θα μπορεί να τρέξει σε πολλές συσκευές. Το framework θα είναι ικανό να “παίζει” στο σύνολο των συσκευών όπως τις γνωρίζουμε σήμερα, συμπεριλαμβανομένων των smartphones, tablets, τηλεοράσεων, pc, ακόμη και ψυγεία.

Το σημαντικότερο όλων, είναι φυσικά η δυνατότητα του νέου λειτουργικού να τρέχει στο cloud. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούμε να μετατρέψουμε σε PC οτιδήποτε έχει οθόνη και σύνδεση στο internet. Αυτή η “ελαφριά” έκδοση των Windows 10 θα γίνει διαθέσιμη μέσα στο 2017 στο Windows Store, ενώ πηγές θέλουν την Microsoft να προετοιμάζει το έδαφος εδώ και 20 χρόνια.

< ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

LG G6: Η πρώτη non-pixel συσκευή στον κόσμο, με τον Google Assistant

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡO >

Το πρώτο VR του πλανήτη, που μπορείς να μυρίσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here