Οι πατέντες έχουν πάντα έντονο ενδιαφέρον διότι από αυτές ανακαλύπτουμε συχνά τις κατευθύνσεις που θέλουν να πάρουν οι εταιρίες τεχνολογίας. Στο παρελθόν έχουμε δει πατέντες της Samsung (1,2,3) της Apple(1,2,3) και της Disney, ενώ σήμερα θα αναφερθούμε στην νέα πατέντα της Intel.

Η συγκεκριμένη πατέντα της Intel που αφορά ένα 2-1 Laptop με κυρτή οθόνη, κατατέθηκε τον περασμένο Νοέμβριο και περιγράφει μία “ηλεκτρονική συσκευή με αποσπώμενη κυρτή οθόνη“. Αν δυσκολεύεστε να φανταστείτε τον σχεδιασμό της συσκευής, δείτε τα σχέδια της πατέντας:

CurvedLaptop5CurvedLaptopΤο πιο περίεργο γεγονός στο παραπάνω σχέδιο, είναι ο κυρτός σχεδιασμός του κάτω μέρους του laptop. Πολύ πρόσφατα ανακαλύψαμε το πρώτο laptop του κόσμου με κυρτή οθόνη (Acer Predator 21), αλλά αυτό διέθετε “κανονικό” flat πληκτρολόγιο. Φανταζόμαστε ότι η χρήση του laptop της Intel με κυρτό πληκτρολόγιο δεν θα είναι ιδιαίτερα εύκολη, ειδικά αν δεν βρισκόμαστε στο γραφείο και σε flat επιφάνεια.

Όπως αναφέραμε και σε παλαιότερο άρθρο με πατέντες της Samsung, μην ξεχνάμε ότι αυτές προς το παρόν αποτελούν σκέψεις των μηχανικών των εταιριών και στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν φτάνουν ποτέ στα χέρια των καταναλωτών.

< ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Η ασύρματη φόρτιση του μέλλοντος από την uBeam

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡO >

H "Full Vision" οθόνη του επερχόμενου LG G6

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here