Πριν από πέντε χρόνια το YouTube έκανε την αρχή ανοίγοντας ένα πρόγραμμα στο οποίο όποιος ήταν γραμμένος σε αυτό, θα μπορούσε ανεβάζοντας βίντεο να βγάζει και ένα ποσό χρημάτων. Αυτό βοήθησε το YouTube να μεγαλώσει και να πάρει τις διαστάσεις που έχει μέχρι και σήμερα και να γίνει η μεγαλύτερη διαδικτυακή πλατφόρμα. Όμως, πολλοί από αυτούς δημιουργούν βίντεο που ανήκουν σε άλλους αλλά τα παρουσιάζουν ως δικά τους.

Στην προσπάθεια να καταπολεμήσει αυτούς τους φορείς, το YouTube ανακοίνωσε μια αλλαγή. Από εδώ και πέρα, οι YouTubers δεν είναι σε θέση να πάρουν χρήματα όπως κάνανε στην παρελθόν αφού πρώτα θα πρέπει να έχει 10000 προβολές συνολικά στο κανάλι τους. Αν και το νούμερο αυτό δεν είναι τόσο ψηλό ώστε να αποθαρρύνει τους νέους YouTubers αλλά έτσι δίνει την ευκαιρία σε αυτούς ώστε η δουλεία τους να είναι ενα δικό τους αποτέλεσμα από τις πληροφορίες που έχουν συγκεντρώσει χωρίς να είναι αποτέλεσμα άλλων.

“In a few weeks, we’ll also be adding a review process for new creators who apply to be in the YouTube Partner Program. After a creator hits 10k lifetime views on their channel, we’ll review their activity against our policies,” όπως έγραψε ο Ariel Bardin, VP product manager του YouTube σε ένα πόστ που έκανε. “If everything looks good, we’ll bring this channel into YPP and begin serving ads against their content. Together these new thresholds will help ensure revenue only flows to creators who are playing by the rules.” 

Σε συνδυασμό με την προστασία των δημιουργών των βίντεο από αυτούς που προσπαθούν να το ξαναναπαράγουν δηλαδή από τους απατεώνες, οι νέοι κανονισμοί του YouTube θα απομακρύνουν τα προσβλητικά βίντεο από την νούμερο ένα διαδικτυακή πλατφόρμα βίντεο. “This new threshold gives us enough information to determine the validity of a channel,” ανάφερε ο Bardin. “It also allows us to confirm if a channel is following our community guidelines and advertiser policies.”  

Το YouTube καθώς γιγαντώνεται και βρίσκεται στην ισοτιμία με την τηλεόραση, λαμβάνει κάποια μέτρα ασφαλείας. Αναμένουμε να ανακαλύψουμε το πως θα ανταποκριθούν οι δημιουργοί βίντεο στα παραπάνω νέα.

< ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Clips: το παιδί των Snapchat, Instagram και iMovie.... made by Apple

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡO >

Η Samsung σημειώνει κέρδη ρεκόρ για το 2017 μέχρι σήμερα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here