Με την ολοκλήρωση της εξαγοράς της από την Verizon, η Yahoo δεν θα είναι ποτέ η ίδια.

Ξεκινώντας, να αναφέρουμε ότι η Verizon πρακτικά αγοράσει όλες τις web υπηρεσίες του Yahoo που όλοι γνωρίζουμε, ενώ οι μητρικές εταιρίες “Yahoo Japan και Alibaba” θα παραμείνουν ανεξάρτητες.

Ουσιαστικά το Yahoo χωρίζεται σε δύο εταιρίες. Το όνομα Yahoo θα παραμείνει ως έχει στις Web υπηρεσίες, όπως το Mail και τα News, ενώ η μητρική εταιρία θα μετονομαστεί σε “Altaba“. Όσο αστείο και αν ακούγεται το όνομα, ίσως να προκύπτει από το Altavista και το Alibaba, δύο εταιρίες που η μητρική εταιρία εξαγόρασε τελείως ή κατέχει μετοχές, από τα 90s.

Μεγάλη αλλαγή έρχεται επίσης και στην ηγεσία του Yahoo, αφού η Marissa Mayer ουσιαστικά παραμένει στην μητρική Altaba, γεγονός που προφανώς δεν την ενδιαφέρει.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι μετά την εκκίνηση των διαδικασιών εξαγοράς της Yahoo από την Verizon, η πρώτη έχει βρεθεί σε πολύ δύσκολες στιγμές. Όπως διαβάσατε στο σχετικό άρθρο μας με τις χειρότερες στιγμές στην τεχνολογία για το 2016:

To 2016 υπήρξε πολύ κακή χρονιά για τον mail provider των παππούδων μας. Μετά το πρώτο hack σε πολλά εκατομμύρια λογαριασμούς, η εταιρία υπέστη τεράστια ζημιά όσο αφορά την δημοτικότητα της. Έπειτα ακολούθησε ακόμη ένα hack σε λογαριασμούς και αυτή την φορά αφορούσε δισεκατομμύρια λογαριασμούς!

Επιπροσθέτως, η εξαγορά του Tumblr φάνηκε τελικά πολύ κακή επένδυση, με την εταιρία να επενδύει εκατομμύρια δολάρια, μη έχοντας το οποιοδήποτε business plan για την απόσβεση της επένδυσης.

< ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Το πρώτο iPhone ανακοινώθηκε ακριβώς πριν 10 χρόνια (βίντεο)

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡO >

Greenpeace: η Apple είναι η πιο φιλική προς το περιβάλλον εταιρία του κόσμου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here