Το Google Chrome είναι η επιλογή που δίνει η Google για να “σερφάρουμε” στο Internet. Λόγω της ταχύτητας και του φιλικού του περιβάλλοντος, αυτήν την στιγμή κατέχει την μερίδα του Λέοντος στην αγορά, με τους χρήστες να τον προτιμούν, έναντι του παλαιότερου Mozilla Firefox και του Microsoft Edge.

Ωστόσο το Browsing αποτελεί μια διεργασία που καταναλώνει αρκετούς πόρους του συστήματος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την σπατάλη ενέργειας. Σε ένα Desktop είναι κάτι που δεν μας αφορά, αλλά τα άτομα που εργάζονται για πολλές ώρες σε laptop, χρησιμοποιώντας μπαταρία, είναι ένα σημαντικό πρόβλημα. Λύση λοιπόν έρχεται να δώσει η Google. Με την νέα αναβάθμιση του Chrome, οι καρτέλες που δεν χρησιμοποιούνται θα μπορούν να μπαίνουν σε λειτουργεία αδράνειας, ώστε να καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια.

Google-Chrome-864523

Πώς όμως επιτυγχάνεται αυτό ; Ο τρόπος λειτουργίας είναι αρκετά απλός. Μόλις μια καρτέλα παραμείνει ανενεργή για 10 δευτερόλεπτα, αυτόματα μειώνεται η επεξεργαστική ισχύς, με αποτέλεσμα την μικρότερη δαπάνη ενέργειας. Αυτό βέβαια δεν επηρεάζει την απόδοση της σελίδας ούτε και το περιεχόμενό της. Συγκεκριμένα η ισχύς για της ανενεργές σελίδες θα βρίσκεται στο 1% της αρχικής. Ωστόσο real-time συνδέσεις καθώς και σελίδες που χρειάζονται συνεχή σύνδεση δεν θα διακόπτονται.

Η αναβάθμιση θα είναι διαθέσιμη στην 57η έκδοση του Google Chrome και θα έρθει μέσα στο Σαββατοκύριακο. Μια τέτοια λειτουργία θα βοηθήσει αρκετό κόσμο μιας και η φορητότητα είναι πολύ σημαντική στις μέρες μας. Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν ξαναγίνει απόπειρες στο παρελθόν για εξοικονόμηση ενέργειας από άλλους browsers, όπως ο Opera Browser.

< ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Tο iPhone 7 Plus έρχεται σε Retro συλλεκτική έκδοση και σχεδόν 2.000 δολάρια

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡO >

Η Samsung έρχεται δυναμικά με το Galaxy S8

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here