Το Instagram μόλις ανακοίνωσε μία νέα δυνατότητα που ονομάζεται “Collections” και θα έρθει στην επόμενη μεγάλη αναβάθμιση του. Μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι το Instagram έχει προσθέσει αρκετές νέες δυνατότητες τον τελευταίο χρόνο, από την αλλαγή του λογοτύπου του και το νέο σχεδιασμό του, στην δημιουργία των Stories και την προσθήκη των stickers. Μία από τις πιο πρόσφατες προσθήκες του Instagram είναι αυτή της δυνατότητας αποθήκευσης φωτογραφιών και βίντεο που μας αρέσουν. Σύμφωνα με την εταιρία, το 46% των συνολικών χρηστών αποθηκεύουν τουλάχιστον μία φωτογραφία στις “αποθηκευμένες”. Έτσι το Instagram θέλει να φέρει μία νέα δυνατότητα που θα μας βοηθά στην οργάνωση των αγαπημένων μας, αποθηκευμένων φωτογραφιών.

Θα υπάρχουν πολλοί τρόποι για να δημιουργήσουμε μία νέα Collection. H πρώτη είναι να να δημιουργήσουμε απλά μία νέα Collection από τις ήδη υπάρχουσες αποθηκευμένες φωτογραφίες μας. Όταν βρισκόμαστε στο Tab με τα αποθηκευμένα Post μας, πατάμε το + που βρίσκεται στο πάνω μέρος, ενώ αμέσως μετά επιλέγουμε τα Post που θέλουμε να συμπεριλάβουμε. Ο επόμενος τρόπος για να δημιουργήσουμε μία Collection, είναι να πατήσουμε παρατεταμένα το εικονίδιο του Tab των αποθηκευμένων και να προχωρήσουμε στην ονομασία της νέας μας Collection. Φυσικά οι Collections δεν θα είναι ορατές στους υπόλοιπους χρήστες.

instagram

Σας θυμίζει κάτι η όλη διαδικασία? Μα φυσικά το Pinterest. Η βασική δομή του τελευταίου βασίζεται αποκλειστικά στην δημιουργία τέτοιων Collections (pins), με την διαφορά ότι αυτές είναι ορατές σε όλους τους χρήστες. Επομένως δεν θα εκπλαγούμε αν σε κάποια μελλοντική αναβάθμιση του Instagram, συμπεριληφθεί η δυνατότητα του να μπορούμε να μοιραστούμε τις Collection μας, με τους Followers μας.

< ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Ο Steve Lacy γράφει το νέο του τραγούδι στο iPhone 7 και πάει για Grammy

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡO >

To Galaxy S8 με δύο κάμερες ή το επερχόμενο Galaxy Note 8 ?

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here