Κατά την διάρκεια του Google I/O 2016 που πραγματοποιήθηκε σχεδόν ένα χρόνο πριν, η εταιρία ανακοίνωσε μία νέα σημαντική λειτουργία που θέλει να φέρει στο Android. Αναφερόμαστε στα Instant Apps και στον τρόπο λειτουργίας που η εταιρία θέλει να τρέχουμε τις εφαρμογές μας. Πρακτικά η Google θέλει να μας επιτρέπει να χρησιμοποιούμε διάφορες εφαρμογές στο smartphone μας, χωρίς να τις κατεβάσουμε ολόκληρες. Μάθετε τα πάντα για τα Instant Apps στο σχετικό άρθρο μας από εδώ.

Όταν η Google ανακοίνωσε τα Instant Apps ανέφερε ότι αυτά θα έρθουν με τον ερχομό του Android 7 Nougat, γεγονός που τελικά δεν επαληθεύθηκε. Όμως σύμφωνα με τους 9to5Google, η εταιρία θα φέρει πολύ σύντομα τα Instant Apps σε συσκευές που διαθέτουν το Nougat, αλλά και σε παλαιότερες συσκευές.

Όπως αναφέραμε, τα Instant Apps θα μας επιτρέπουν να χρησιμοποιούμε εφαρμογές χωρίς να τις κατεβάσουμε ολόκληρες. Σε τι ωφελεί αυτό; Αρχικά να αναφέρουμε τον αποθηκευτικό χώρο που θα γλιτώνουμε, καθώς δεν θα πρέπει να κατεβάσουμε εφαρμογές που θα τις χρησιμοποιήσουμε μόνο μία φορά. Αν για παράδειγμα βρισκόμαστε στα Mcdonalds και θέλουμε να παραγγείλουμε μέσω τις εφαρμογής τους, δεν θα χρειαστεί να την κατεβάσουμε, παρά μόνο να την τρέξουμε σαν Instant App!

O χρήστης ακουμπά την συσκευή του και "κατεβάζει" το instant app του πάρκινγκ
O χρήστης ακουμπά την συσκευή του και “κατεβάζει” το instant app του πάρκινγκ

Επιπροσθέτως τα Instant Apps φαίνεται ότι θα φέρουν αλλαγές στα οικονομικά μοντέλα των developers, καθώς αν θέλουν από εμάς να δοκιμάσουμε την εφαρμογή τους πριν την κατεβάσουμε, θα μπορούν απλά να μας επιτρέπουν να την τρέξουμε σαν Instant App. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε μόνο μερικά “κομμάτια” της εφαρμογής που θέλουμε να δοκιμάσουμε, πριν προβούμε στην τελική αγορά της εφαρμογής.

Τέλος, όπως όλα δείχνουν, τα Instant Apps θα γίνουν διαθέσιμα σε παλαιότερες συσκευές καθώς θα έρθουν ενσωματωμένα στην επόμενη μεγάλη αναβάθμιση των Google Play Services.

Όπως αποκαλύψαν οι 9to5Google, ο κώδικας της τελευταίας έκδοσης του Google Play Store προδιαθέτει τον ερχομό των Instant Apps πολύ σύντομα. Επιπροσθέτως ανακαλύψαν ότι ο χρήστης θα μπορεί να ενεργοποιήσει ή απενεργοποιήσει την συγκεκριμένη δυνατότητα μέσω του Play Store, ή να διαλέξει τον Google λογαριασμό που θέλει να συνδέσει σε αυτή. Δείτε το Demo βίντεο των Instant Apps από το περσινό Google I/O 2016:

< ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Jelly Phone: το μικρότερο 4G smartphone του πλανήτη έρχεται με Android Nougat

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡO >

The Upload: Η καινούργια δυνατότητα του SoundCloud

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here