Το white balance αποτελεί ένα βασικό χαρακτηριστικό για μια ποιοτική φωτογραφία. Μπορεί οι κάμερες των smartphone να έχουν αναπτυχθεί, ωστόσο ακόμα και οι πιο ικανές “μπερδεύονται”, με αποτέλεσμα να έχουμε φωτογραφίες με λανθασμένους χρωματικούς τόνους. Φυσικά υπάρχει και η δυνατότητα manual ρυθμίσεων, όμως δεν υποστηρίζεται από όλες τις συσκευές.

Το πρόβλημα αυτό έρχεται να επιλύσει η Google. Με το επερχόμενο update της εφαρμογής Google Photos, θα διορθώνει αυτόματα το White Balance στις φωτογραφίες μας. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι: “Now, when you open the photo editor in Google Photos and select a look, we’ll not only correct exposure and saturation, we’ll also automatically correct the white balance in the image.  And if you want to tweak it even more, just go into Color and adjust the Warmth and Tint.”

Τέλος, δεν αναφέρεται ότι οι επεξεργασμένες φωτογραφίες θα είναι πάντα καλύτερες, μιας και είναι αποτέλεσμα ενός αλγορίθμου. Μια τέτοια λειτουργία θα λύσει πολλά χέρια, ιδικά στα άτομα που δεν γνωρίζουν από επεξεργασία φωτογραφίας. Πέρα από το Whitle Balance ο Editor που ενσωματώνει το Google Photos είναι αρκετά καλός, με ένα φιλικό περιβάλλον για τον χρήστη.

< ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Chef 3D: Ο πρώτος εκτυπωτής πίτσας είναι γεγονός (βίντεο)

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡO >

Νέο βίντεο που αποκαλύπτει τον σχεδιασμό του Galaxy S8

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here