Οι περισσότεροι αναγνώστες μας γνωρίζουν ότι η Google ετοιμάζει ένα νέα “μυστήριο” λειτουργικό σύστημα, γνωστό ως Fuchsia. Σε αντίθεση με τα Android και Chrome OS που βασίζονται στο “γερασμένο” Linux, το νέο OS της Google είναι βασισμένο πάνω σε ένα kernel που η ίδια εταιρία έχει αναπτύξει, το Magenta. Αν θέλετε να μάθετε περίσσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό μας άρθρο από εδώ.

Όπως φαίνεται η ανάπτυξη του Fuchsia έχει προχωρήσει αρκετά και πλέον δεν αναφερόμαστε σε γραμμές κώδικα, αλλά σε ένα πρωτότυπο interface. Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να πάρετε την πρώτη γεύση το πως θα μοιάζει το νέο λειτουργικό της Google:

Το παραπάνω βίντεο μας αποκαλύπτει την κωδική ονομασία του νέου Interface με το όνομα Armadillo και αναφέρεται ως το “the default system UI for Fuchsia”. Το Armadillo, όπως και οι εφαρμογές που θα χρησιμοποιηθούν στο Fuchsia, είναι χτισμένα πάνω στο Flutter SDK της Google, γεγονός που σημαίνει ότι στα πρώτα πρωτότυπα, θα μπορούμε να τρέξουμε τις εφαρμογές σε οποιαδήποτε Android συσκευή

Στην παρούσα φάση δεν γνωρίζουμε τον βασικό σκοπό του Fuchsia, όπως και το οπυ θα χρησιμοποιηθεί. Το Fuschia θα είναι πολύ ελαφρύ για να μπορεί να υποστηριχτεί από το “μικρό” hardware των περισσότερων IoT συσκευών, αλλά η περίπτωση και μόνο να “κλιμακωθεί” σε λειτουργικό για smartphone, μας εξιτάρει.

google fuchsia

< ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Teaser που επιβεβαιώνει τον ερχομό του OnePlus 5

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡO >

Public Καβάλας & TheNerd.gr : Το δεύτερο Σεμινάριο φωτογραφίας από Smartphone στις 24 Μαίου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here