Το διαδίκτυο έχει μπει για τα καλά στην ζωή μας, με όλο και περισσότερους ανθρώπους να το χρησιμοποιούν. Πολλοί είναι και αυτοί που το χρησιμοποιούν για την ενημέρωση τους, μιας και υπάρχει πλούσιο περιεχόμενο με εικόνες και βίντεο, κάνοντας τα γεγονότα να αναπαρίστωνται μπροστά στον αναγνώστη. Ωστόσο μιας και υπάρχει σχετική ελευθερία και ο καθένας μπορεί να γράψει το οτιδήποτε, είναι λογικό να υπάρχουν παραποιήσεις της αλήθειας καθώς και ψεύτικες ειδήσεις. Το πρόβλημα αυτό έρχεται να λύσει η Google με μια νέα λειτουργία γνωστή ως και Fact Check.

google 1

Το fact checking δεν θα γίνεται αποκλειστικά από την Google. Τα αποτελέσματα θα μεταβάλλονται με βάση κάποιους οργανισμούς ελέγχου πληροφοριών όπως το PolitiFact και το Snopes. Επιπλέον κάτω από κάθε είδηση θα φαίνεται ποιος το είπε και ποιος το επιβεβαίωσε. Να σημειωθεί επίσης ότι ο έλεγχος αυτός δεν θα υπάρχει για οτιδήποτε υπάρχει στο διαδίκτυο μιας και δεν εξετάζει τα συμπεράσματα ενός εκδότη αλλά τα γεγονότα που τον οδήγησαν σε αυτό. Συγκεκριμένα λέει ότι : “Even though differing conclusions may be presented, we think it’s still helpful for people to understand the degree of consensus around a particular claim and have clear information on which sources agree.”

Τέλος, οι ιστοσελίδες που θέλουν να συμπεριληφθούν σε αυτούς τους ελέγχους εγκυρότητας θα πρέπει να προσθέσουν τον αντίστοιχο αλγόριθμο στον κώδικα της σελίδας τους. Τέτοιου είδους εργαλεία είναι ιδιαίτερα σημαντικά για την βελτίωση του διαδικτύου. Ζούμε σε μια εποχή που η πληροφορία εξαπλώνεται με γρήγορους ρυθμούς και ένα λάθος διορθώνεται αρκετά δύσκολα. Εδώ έρχεται το Fact Checking ώστε να προϊδεάζει τον χρήστη για το τι πρέπει α διαβάζει και τι όχι. Επιπλέον το Facebook, ως κολοσσός των social media, ετοιμάζει αντίστοιχη λειτουργεία, κάνοντας το και αυτό μια πιο έγκυρη πηγή πληροφόρησης.

< ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Xiaomi Mi Max 2: Έρχεται με οθόνη 6.4″ και 4GB RAM

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡO >

Τα ακουστικά που μπορούμε να χειριστούμε με το χαμόγελο μας (βίντεο)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here