Η Google εργάζεται πάνω σε ένα δικό της ad block που θα είναι ενσωματωμένο με τον Chrome browser, ώστε να εξαλείψει τις διαφημίσεις και θα διατεθεί σε λίγες εβδομάδες σύμφωνα με την The Wall Street Journal. αυτό βέβαια έρχεται σε σύγχυση με την εταιρία της Google αφού περισσότερα χρήματα βγάζει μέσω των διαφημίσεων της.

Ωστόσο, το νέο Ad Block δεν μπλοκάρει συγκεκριμένο αριθμό και τύπο διαφημίσεων όπως τα pop-us, auto-playing βίντεο με ήχο, διαφημίσεις που καταλαμβάνουν πολύ χώρο στην οθόνη, αλλά και άλλων τύπων που χρησιμοποιούνται ώστε να κάνουν το χρήστη να πατήσει πάνω σε αυτές.

Αυτού του είδους οι διαφημίσεις χαρακτηρίζονται απαράδεκτες από το group Coalition for Better Ads, μέλη αυτού είναι του Facebook και της Google.

O καλιφορνέζικος κολοσσός θα μπορούσε εναλλακτικά να μπλοκάρει κάθε διαφήμιση παραβατικού υλικού, ώστε να κάνει του ιδιοκτήτες των ιστοσελίδων πιο προσεχτικούς και να κάνει το website πιο προσιτό και ασφαλές.

Τέλος, αυτό ίσως και να είναι καταστροφικό για την Google μιας και η εταιρία έχει κέρδη από τις διαφημίσεις $60 δις μόλις το περασμένο έτος, και ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των χρηστών του Chrome είναι στις ΗΠΑ. Μένει να δούμε η εταιρία τι θα σχολιάσει πάνω σε αυτό μιας και δεν πήρε θέση.

< ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

To Gearbest έχει στον κατάλογο του το Xiaomi Mi Mix 2

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡO >

HTC U: Στις 16 Μαΐου η ανακοίνωση της νέας ναυαρχίδας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here