Η Microsoft είχε ανακοινώσει πέρυσι στην E3 τον ερχομό μιας κονσόλας η οποία είχε την κωδική ονομασία Project Scorpio. Είχε υποσχεθεί επίσης ότι η νέα της κονσόλα, όταν βγεί στην αγορά,θα είναι η δυνατότερη κονσόλα που φτιάχτηκε ποτέ και όπως φαίνεται μάλλον κράτησε την υπόσχεσή της.

Σε μία έκθεση της Eurogamer, αποκαλύφθηκαν τα τεχνικά χαρακτηριστικά της κονσόλας, που επαληθεύουν την  υπόσχεσή της Microsoft.

  • CPU: 8 custom x86 πυρήνες
  • GPU: 6 teraflops
  • Memory bandwidth: 32GB/s
  • Vapour-chamber cooling
  • 1TB Σκληρό δίσκο
  • Μνήμη RAM 12GB GDDR5
  • 4K UHD Blu-ray

Όπως βλέπουμε λοιπόν και από τα επίσημα specs, το Xbox scorpio θα είναι ένα πολύ δυνατό μηχάνημα αφού η GPU του αγγίζει τα 6 tflops σε αντίθεση με το Ps4 pro που έχει 4,2 tflops. Η μνήμη RAM επίσης αυξηθηκε κατά 4 GB αγγίζοντας τα 12 GB.

Αν και πολλοί πιστεύαν ότι η Microsoft θα χρησιμοποιούσε την νέα αρχιτεκτονική Ryzen της AMD στον επεξεργαστή του scorpio, αυτή επέλεξε να παραμείνει στην αρχιτεκτονική Jaguar που ήδη χρησιμοποιεί τόσο το Xbox one s όσο και το PS4 Pro.Η κίνηση αυτή της Microsoft θα μπορούσε να γίνει για να μην υπάρξει δυσκολία στο backwards compatibility  των τίτλων παιχνιδιών που ήδη υπάρχουν στο Xbox one s και στο Xbox 360.

Xbox Scorpio

Εξάλλου η Microsoft έχει ήδη διευκρινίσει ότι οι τίτλοι των 2 αυτών κoνσολών θα μπορούν να τρέχουν σε μεγαλύτερα framerates , με καλύτερα textures και loading times στο νέο Xbox scorpio.

Εντυπωσιακό είναι επίσης ένα demo του Forza Motorsport 6 το οποίο έτρεξε σε Native 4K και 60fps  με την GPU να φτάνει μόνο μέχρι το 70% σε χρήση!

Τέλος, δεν γνωρίζουμε πότε ακριβώς η κονσόλα-τέρας της Microsoft θα γίνει για αγορά, αλλά αν κρίνουμε από το παρελθόν της εταιρείας, τότε θα πρέπει να την περιμένουμε.

Xbox Scorpio

< ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Η Samsung σημειώνει κέρδη ρεκόρ για το 2017 μέχρι σήμερα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡO >

Τα μικρά νέα της εβδομάδας #16

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here