Η Nvidia βρίσκεται τα τελευταία χρόνια στην κορυφή των κατασκευαστριών όσο αναφορά τις κάρτες γραφικών και αυτό πρόκειται να γιγαντώσει την διαφορά με τις άλλες εταιρίες, με την νέα  Titan Xp. Η νέα κάρτα γραφικών της Nviida προσφέρει στα $1.200 την GPU Pascal GP102 ίδια GPU με την Quadro P6000 που στοιχίζει $5.000 με 3.840 CUDA cores. Επίσης, έχει γρηγορότερη μνήμη από αυτήν της Quadro και φτάνει τα 11.4GHz σε σχέση με την περσινή Titan που φτάνει μέχρι τα 10GHz. Όπως, και η Titan X έτσι και η Xp έχει 12GB Ram GDDR5X.

Με την καινούργια GTX1080 Ti στην αγορά στην τιμή των $699 προσφέρει την ίδια ίσως και καλύτερη απόδοση από την περσινή Titan. Με την Nvidia να χρειάζεται να βρίσκεται στην κορυφή στην κατηγορία της κάρτας γραφικών και η Titan Xp ίσως να είναι η κατάλληλη.

titan xpΠεριμένουμε, ωστόσο, και την απάντηση της AMD στην Pascal, με την επερχόμενη 14nm “Vega” αρχιτεκτονική για τις νέες κάρτες γραφικών της. Ας ελπίσουμε ότι θα μπορέσει η AMD να συναγωνιστεί την Nvidia σε αυτόν τον τομέα όπως έγινε λίγες εβδομάδες πρίν με την ανακοίνωση των Ryzen επεξεργαστών.

Τέλος, πρέπει να πούμε ότι η Nvidia σήμερα ανακοίνωσε ότι δουλεύει σε beta drivers για τα Mac για τις κάρτες 10-series, που αυτό είναι μια μεγάλη είδηση για όποιον θέλει να φτιάξει ένα Hackintosh.

< ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Τα μικρά νέα της εβδομάδας #16

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡO >

Samsung Galaxy S8 vs LG G6: Ποιο ειναι γρηγορότερο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here