Τη δική της πρόταση στους μίνι υπολογιστές πλακέτας τύπου Raspberry Pi, κυκλοφορεί σύντομα η ASUS με την ονομασία Tinker Board.

Με παρόμοιο μέγεθος με το Raspberry Pi 3, το Tinker Board της ASUS διαθέτει τετραπύρηνο επεξεργαστή Rockchip που σύμφωνα Η με την εταιρεία έχει τη δυνατότητα αναπαραγωγής βίντεο σε 4K ανάλυση καθώς και την αναπαραγωγή 24-bit ήχου. Και τα δύο αυτά χαρακτηριστικά ακούγονται ιδανικά για όσους επιθυμούν να δημιουργήσουν ένα οικονομικό media player ενώ στα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά βλέπουμε την παρουσία 2GB μνήμης (διπλάσια από αυτή του Pi), gigabit Ethernet, αλλά και την τελευταία γενιά SDIO για add-on boards.

Το νέο Tinker Board της ASUS
Το νέο Tinker Board της ASUS

Η τιμή του Tinker Board είναι υψηλότερη από αυτή του Raspberry Pi αν και όχι αρκετά υψηλότερη αφού αυτή έχει διαμορφωθεί περίπου στα €66. Το ερώτημα όμως είναι η υποστήριξη λογισμικού, με το Tinker Board να τρέχει μια παραλλαγή του Debian Linux αλλά και να υποστηρίζει το Kodi για αναπαραγωγή media αρχείων. Η παρουσία του στην Ευρώπη γίνεται μέχρι στιγμής από ελάχιστα ηλεκτρονικά καταστήματα, κάτι που αναμένεται να αλλάξει στο μέλλον.

< ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Τα κέρδη της Samsung δεν ήταν τα αναμενόμενα. Ήταν πολλά περισσότερα!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡO >

Τι είναι τo The Nerd / Community forums και πως θα αποκτήσετε πρόσβαση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here