Η εφαρμογή του MIT που αναγνωρίζει τα συναισθήματα μας (βίντεο)

Τα σημερινά Smartwatches είναι αρκετά ικανά να “καταλάβουν” το πότε βρισκόμαστε σε άσκηση, πόση απόσταση έχουμε διανύσει, ποσό γρήγορα την έχουμε διανύσει, ακόμη και πόσα πατώματα έχουμε ανέβει. Μπορούν να υπολογίσουν πόσες θερμίδες έχουμε κάψει, να διαβάσουν τους καρδιακούς μας παλμούς, αλλά σίγουρα δεν μπορούν να “καταλάβουν” τα συναισθήματα μας!

Όπως φαίνεται όμως, μία ομάδα από το διάσημο MIT κατάφερε να αναπτύξει μια εφαρμογή, που είναι σε θέση να αναγνωρίσει την συναισθηματική μας κατάσταση. Η συγκεκριμένη εφαρμογή ακούει τις συζητήσεις μας και διαβάζει τα chat μας, με αποτέλεσμα να μπορεί να αναγνωρίζει την ψυχολογική μας κατάσταση. Μάλιστα, τα μέλη του MIT που έχουν αναπτύξει την εφαρμογή υποστηρίζουν ότι η ακρίβεια της αναγνώρισης αγγίζει το 83% των συνολικών περιπτώσεων.

Σύμφωνα με τον Tuka Alhanai η εφαρμογή μπορεί να είναι σε συνεχόμενη λειτουργία, έτσι στο τέλος της ημέρας ή της εβδομάδας, μπορεί να αναλύσει και να μας αναφέρει τις πιο αγχωτικές στιγμές μας.

CSAIL_20170120_003_0

Ο φοιτητής διδακτορικού του MIT, Mohammad Ghassemi, προσθέτει ότι “από όσο γνωρίζουμε, αυτό είναι το πρώτο πείραμα που μπορεί να αντλήσει τόσο τα φυσικά δεδομένα, όσο και τα δεδομένα φωνής και να αναλύσει την ψυχολογική κατάσταση του χρήστη

Φυσικά η εφαρμογή που βρίσκεται υπό ανάπτυξη στο MIT δεν είναι προς το παρόν ολοκληρωμένη, αλλά σίγουρα θα μας απασχολήσει τα επόμενα χρόνια.

< ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Leaked: Έρχεται το ολοκαίνουργιο Honor 8 Lite

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡO >

Η νέα δυνατότητα Viber για αυτοκαταστρεφόμενες φωτογραφίες και βίντεο (βίντεο)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here