Πριν από σχεδόν δύο χρόνια το Instagram παρουσίασε ένα πολύ χρήσιμο χαρακτηριστικό για την συγκεκριμένη εφαρμογή, την ικανότητα δηλαδή να ανεβάζουμε πολλές φωτογραφίες ταυτόχρονα,  με τους follewers να μπορούν να περιηγηθούν σε αυτές και να έχουν την δυνατότητα να τις εναλλάσσουν με μια κίνηση είτε δεξιά είτε αριστερά. Ήταν μια λύση σε ένα μεγάλο πρόβλημα του Instagram για τους χρήστες που ήθελαν ταυτόχρονα να ανεβάσουν 7 ή 8 εικόνες κάθε φορά. Ωστόσο, αυτό δεν έγινε ποτέ όπως είχε υποσχεθεί η “μαμά” εταιρία Facebook, για τους κανονικούς χρήστες της εφαρμογής, αφού αυτά τα χρόνια μόνο οι διαφημιστές μπορούσαν να το χρησιμοποιήσουν.

Σήμερα, τελικά το νέο αυτό χαρακτηριστικό διατέθηκε σε όλους τους χρήστες. Το Instagram, δήλωσε στο blog του ότι πλέον οι χρήστες είναι σε θέση να ανεβάσουν 10 φωτογραφίες και βίντεο ανά post που θα κάνουν.

instagram collage

Η δήλωση της Facebook Inc. για το νέο χαρακτηριστικό στο Instagram:

You no longer have to choose the single best photo or video from an experience you want to remember.” , “Now, you can combine up to 10 photos and videos in one post and swipe through to see them all.

Η εταιρία πρότεινε μια ποικιλία χρήσεων για την νέα αυτή προσθήκη στο app της, όπως την τεκμηρίωση μια έκπληξης ενός πάρτι γενεθλίων. Υπό αυτήν την έννοια είναι μια μόνιμη έκδοση του Instagramm Stories, που μπορούμε αν την αφήσουμε στο προφίλ μας χωρίς να διαγραφεί, όπως είναι στο Stories.

Για να δημιουργήσουμε αυτό το κολλάζ από φωτογραφίες, πατάμε ένα νέο εικονίδιο από το οποίο επιλέγουμε τις φωτογραφίες και τα βίντεο που θέλουμε να συμπεριλάβουμε. Για να αλλάξουμε την σειρά του post των φωτογραφιών, πατάμε πάνω σε αυτό και κρατάμε πατημένη την φωτογραφία και την σέρνουμε στην σειρά που θέλουμε να μπεί. Μπορούμε να επεξεργαστούμε τις φωτογραφίες και τα βίντεο μας μεμονωμένα ή και ομαδοποιημένα, αλλά μπορούμε μόνο να βάλουμε μια λεζάντα και τοποθεσία σε αυτό το κολλάζ. Όπως επίσης και τα σχόλια και τα likes είναι ομαδοποιημένα κάτω από το post.

Για να ξεχωρίσετε το κολλάζ από τις κανονικές φωτογραφίες στο κάτω μέρος της εικόνας φαίνονται μπλέ τελείες. Το κολλάζ  ή όπως το λέει η εταιρία Carousels θα έρθει σε όλες τις συσκευές Android και iOS μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

< ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Το Remix OS θα επιτρέπει την χρήση του smartphone σου σαν υπολογιστή

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡO >

Steve Jobs Theater και Apple Park ανοίγουν σε λίγο τις πόρτες τους

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here