Όταν σκεφτόμαστε τις πλατφόρμες των video conference εφαρμογών, σίγουρα οι πρώτες εταιρίες που μας έρχονται στο μυαλό είναι η Microsoft και η Cisco. Μετά από αρκετά χρόνια εφαρμογής οι παραπάνω εταιρίες φαίνεται ότι έχουν καθιερωθεί στον χώρο των επαγγελματιών. Πολύ πρόσφατα, η Amazon έδειξε ενδιαφέρον στην δημιουργία μίας τέτοιας πλατφόρμας και σήμερα μας την παρουσιάζει. Αναφερόμαστε στο Chime της Amazon:

To Chime έρχεται να συμπληρώσει το πακέτο των ψηφιακών υπηρεσιών της εταιρίας, Amazon Web Services (AWS) και περιγράφεται ως: “Η νέα υπηρεσία που αναλαμβάνει να χειριστεί τα online meetings μας, με ασφάλεια και ευκολία. Το Amazon Chime δουλεύει ομοιόμορφα σε όλες τις συσκευές και λειτουργικά συστήματα”.

Επιπροσθέτως αναφέρεται ότι το Amazon Chime μπορεί να χρησιμοποιηθεί για βίντεο meetings, κλήσεις, μηνύματα και διαμοιρασμό περιεχομένου (screen share), με αποτέλεσμα να μπορείτε να εργαστείτε από παντού -ακόμη και αν δεν βρίσκεστε στο γραφείο σας.

Φαίνεται ξεκάθαρα ότι η Amazon θέλει να μοιραστεί την πίτα που κατέχει σχεδόν εξ’ ολοκλήρου η Microsoft. Μέχρι σήμερα οι περισσότεροι επαγγελματίες πραγματοποιούν τα εταιρικά τους video conference χρησιμοποιώντας προϊόντα της Microsoft, με πιο τρανό παράδειγμα το Skype.

Όπως συμβαίνει με το Skype, το ολοκαίνουργιο Chime της Amazon δεν είναι δωρεάν. Για την ακρίβεια, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το Chime για τις προσωπικές μας ανάγκες δωρεάν(όπως το Skype), αλλά αν επιθυμούμε να εργαστούμε περισσότερα από δύο άτομα ταυτοχρόνως, θα πρέπει να πληρώσουμε. Το κόστος για το “plus” πακέτο κοστίζει 2.5 δολάρια τον μήνα και πρακτικά μας επιτρέπει να πραγματοποιούμε screen sharing και κοινό φάκελο εργασίας. Το μεγαλύτερο “pro” πακέτο, κοστίζει 15 δολάρια τον μήνα και επιτρέπει την ταυτόχρονη εργασία έως και 100 χρηστών. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα ή να κατεβάσετε το Chime, μπορείτε να επισκεφτείτε το επίσημο website της υπηρεσίας, από εδώ.

< ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Video Review: Samsung Galaxy A5 2017

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡO >

Etsy Studio: το Etsy για τους προμηθευτές υλικών χειροποίητων ειδών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here