Κατά την διάρκεια του φετινού WWDC 2017, η Apple βρήκε την ευκαιρία να ανακοινώσει το ανανεωμένο iPad Pro με οθόνη 10.5″, που έρχεται να αντικαταστήσει το περσινό 9.7″ iPad Pro. Παρόλο που το ολοκαίνουργιο iPad Pro διαθέτει μεγαλύτερη οθόνη από τον προκάτοχο του, έρχεται στο ίδιο “μικρό” σώμα χάρη στα μικρά πλαϊνά bezels, ενώ το βάρος το παραμένει λιγότερα από 1/2 κιλό.

Η νέα οθόνη του iPad Pro δεν είναι μόνο μεγαλύτερη, αλλά εξυπνότερη. Αρχικά να αναφέρουμε ότι πλέον το refresh rate που λειτουργεί μπορεί να φτάσει τα 120hz, βελτιώνοντας κατά πολύ τα animations του συστήματος. Επιπλέον η Apple έχει φροντίσει έτσι ώστε η νέα οθόνη να προσαρμόζει το refresh rate σύμφωνα με την εργασία που πραγματοποιούμε. Για παράδειγμα όταν βλέπουμε μία στατική φωτογραφία η οθόνη προβάλει στα 48hz, ενώ όταν απαιτείται η οθόνη προβάλει στα 120hz. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται η οικονομία της μπαταρίας που η Apple γνωρίζει πόσο σημαντική είναι στους χρήστες των iPad.

ipad pro

Η επόμενη βελτίωση του νέου iPad Pro είναι αυτή του Apple Pencil. Η νέα τεχνολογία της Apple, ProMotion, επιτρέπει στο Apple Pencil να δουλεύει με μεγαλύτερη ακρίβεια από ποτέ, ενώ το εργοστασιακό latency φτάνει τα 20ms. Για όσους (κακώς) βγάζουν φωτογραφίες από το iPad τους, το ολοκαίνουργιο iPad Pro έρχεται με βελτιωμένη κάμερα καθώς η εταιρία έχει προμηθεύσει το νέο της tablet με την κάμερα που χρησιμοποιεί το iPhone 7.

Όλα τα παραπάνω μας δείχνουν τις αναβαθμίσεις που φέρνει η Apple στο Hardware κομμάτι του νέου iPad Pro. Ίσως όμως τα μεγαλύτερα νέα αποτελούν όλες εκείνες οι λειτουργίες που έρχονται στο iOS 11, ειδικά για τα iPad:

  • Νέο customizable Dock, που θυμίζει έντονα το Dock του macOS που όλοι αγαπάμε στα Mac μας
  • Βελτιωμένο multitasking με νέο app switcher μενού και δυνατότητες Drag and Drop μεταξύ εφαρμογών
  • Νέο σύστημα αρχείων που μας επιτρέπει να βλέπουμε όλα τα τοπικά αρχεία που διατηρούμε στο iPad μας, αλλά και πρόσβαση στα Cloud αρχεία μας όπως του Box και Dropbox.
  • Δυνατότητα σκαναρίσματος εγγραφών μέσω της εφαρμογής σημειώσεων της Apple

Βλέπουμε ότι η Apple προσπαθεί να μεταφέρει την εμπειρία του macOS στο νέο iOS11, υιοθετώντας το Dock, αλλά και το app switcher μενού που προσωπικά που θυμίζει κάτι από το Mission Control του macOS Sierra. Το κόστος για την απόκτηση του ολοκαίνουργιου iPad Pro με οθόνη 10.5″ είναι τα 649 δολάρια και η διάθεση του ξεκινά στις 12 Ιουνίου.

ipad-pro-retina-thin

pro-motion-ipad-pro

< ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Η συλλεκτική έκδοση του Samsung Galaxy S8 με τους Πειρατές της Καραϊβικής

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡO >

HomePod. Η μουσική επανάσταση της Apple στο σπίτι μας (βίντεο)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here