Μετά την Apple που είχε κάνει μηνύσεις στην Qualcomm νωρίτερα αυτόν τον χρόνο, η Qualcomm πέρασε στην αντεπίθεση κάνοντας και αυτή μηνύσεις στο στρατόπεδο της Apple, σχετικά με τα chipset που έχουν τα iPhone. Έτσι, σήμερα η Qualcomm η κατασκευάστρια εταιρία επεξεργαστών καταθέτει απαντήσεις στην μήνυση που έκανε η Apple τον Ιανουάριο στην περιοχή της Καλιφόρνια. Τα πλήρη στοιχεία της αγωγής που έγινε μπορείτε να το διαβάσετε σε ένα έγγραφο 139 σελίδων. Αυτό κυκλοφόρησε από την ίδια την Qualcomm όπου σε αυτό έχει 5 βασικά παράπονα όπου η Apple σκοπίμως δεν χρησιμοποίησε όλες τις δυνατότητες των Qualcomm modem ώστε να δείξει ότι τα Intel modem είναι καλύτερα.

H Qualcomm αναφέρει για την Apple σύμφωνα με ανακοίνωση της,  “chose not to utilize certain high-performance features of the Qualcomm chipsets for the iPhone 7 (preventing consumers from enjoying the full extent of Qualcomm’s innovation),” και επίσης εκτός από αυτά της τα λόγια επίσης αναφέρει ότι τα Qualcomm iPhones δήθεν ξεπέρασαν τα Intel iPhones, η Αμερικάνικη κατασκευάστρια εταιρία τοποθετήθηκε στο θέμα λέγοντας Apple falsely claimed that there was ‘no discernible difference’ between the two variants.

Επίσης, η Qualcomm αποκάλυψε ότι η Apple την εμπόδισε να γνωστοποιήσει στους χρήστες ότι τα Qualcomm iPhones ξεπέρασαν σε αριθμό τα Intel iPhone. Δηλαδή, αναφέρει η αμερικάνικη εταιρία επεξεργαστών ότι η Apple την απείλησε να αποσιωπήσουν οι διαφορές μεταξύ των δύο εκδόσεων και να κάνει οποιαδήποτε σύγκριση μεταξύ των δύο.

Άλλες καταγγελίες που έκανε η Qualcomm είναι ότι η καλιφορνέζικη εταιρία παραβίαζε συστηματικά πολλές από τις συμφωνίες και όρους που είχαν υπογραφεί, παραποιούσε αρκετές διαπραγματεύσεις και ενθάρρυνε να γίνονται επιθέσεις κατά της Qualcomm και τέλος παρέβαινε σε συμφωνίες με άλλες εταιρίες.

Ο Tim Cook πήρε θέση σε αυτό και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι δεν είχαν άλλη επιλογή από το να μηνύσουν την Apple, ακόμη και αν έχουν συνεργαστεί για χρόνια οι δύο εταιρίες. Σύμφωνα με τον CO της Apple, η Qualcomm ενδιαφερόταν και επέμενε ώστε να πάρει δικαιώματα από τα τεχνολογικά επιτεύγματα της Apple χωρίς να είχε καμία ανάμειξη με αυτά.

Στην σημερινή αγωγή, η Qualcomm επιδίωξε ώστε να αποζημιωθεί από την Apple που παρέμβει στις σε διάφορες συμφωνίες της εταιρίας και να σταματήσει όπως αναφέρει η Qualcomm να παρεμβαίνει η Apple σε συμφωνίες σχετικά με τα iPhone και iPad της συγκεκριμένης έκδοσης.

< ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Στα φύλλα των δέντρων η λύση για μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας;

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡO >

Windows Vista: Τέλος υποστήριξης και επίσημα από σήμερα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here